Δε φταίει (μόνο) ο κακός σύντροφος, αλλά η κακιά πεθερά – 4 σημάδια για να το καταλάβεις

Μπορεί δίπλα σου να έχεις έναν άνθρωπο που αγαπάς, αλλά αν πίσω από αυτόν βρίσκεται μια πολύ χειριστική μητέρα, το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Η κακιά πεθερά δεν είναι ένας μύθος των παλαιότερων δεκαετιών. Δεν είναι περιέργεια καμίας «νύφης», ούτε και ιδιοτροπία. Είναι μια πραγματικότητα. Ναι, ακόμα και σήμερα.

Ακόμα και εν έτει 2021 θα βρεις πολλές μανάδες αγοριών να μη θέλουν να πλησιάσει τον γιο τους θηλυκό, γιατί πολύ απλά θεωρούν ότι τους ανήκουν. Αυτό, φυσικά, και δεν θα το παραδεχθούν ποτέ.

Θα βρεις πολλές αγορομάνες να βάζουν εμπόδια στις συντρόφους των γιων τους με χίλιους δυο τρόπους. Εγώ την πάτησα πριν λίγα . Έπαθα, όμως, και έμαθα και (θέλω να πιστεύω) πως δεν θα κάνω τα ίδια λάθη.

Αγόρια, βάλτε επιτέλους φρένο στις μανάδες σας

Ξέρεις τι είναι να έχεις βρει τον απόλυτο (κατ’ εσέ), να είσαι τυφλά ερωτευμένη, να θυσιάζεις τα πάντα για εκείνον, να θέλεις να είσαι όλη μέρα μαζί του, να κάνεις όνειρα- μαζί σου και εκείνος-  και κάπου εκεί στα ξαφνικά να εμφανίζεται το εμπόδιο που λέγεται «μάνα»;

Η φοιτητική μου ζωή ήταν υπέροχη- αυτό οφείλω να το ομολογήσω-, είχε όμως και τις δυσκολίες της γιατί έμελλε να συναντηθώ με μια κακιά πεθερά. Ναι, ήταν η μητέρα του (επί 4 χρόνια) αγοριού μου, που από πολύ νωρίς έδειξε τις… άγριες διαθέσεις της.

«Δεν θέλω να σε αφήσω μόνη σου με τη μαμά μου με το που γνωριστείτε, γιατί θα βγάλει ξινίλα», μου είπε εκείνος λίγο πριν πάω πρώτη φορά στο σπίτι του για να γνωρίσω τους γονείς του. Βλέπεις, ήμασταν 20 χρόνων τότε, ζούσαμε και οι δυο με γονείς και δεν μπορούσαμε να το κρατάμε κρυφό, ούτε να συναντιόμαστε μόνο εκτός σπιτιού. Έπρεπε αυτή η γνωριμία να γίνει και από τις δύο πλευρές.

Δεν έδωσα σημασία σε αυτήν τη φράση του. Ήμουν τρελά ερωτευμένη και αλλού γι’ αλλού. Πού να’ ξερα;

Η πρώτη συνάντηση στέφθηκε με επιτυχία (έτσι νόμιζα εγώ) και η ευγένεια από εκείνη ήταν κάτι παραπάνω από ορατή. Πού να’ ξερα και πάλι;

Ακολούθησαν σχεδόν τέσσερα χρόνια τρελού έρωτα, αλλά με πολύ κλάμα, με πολλούς τσακωμούς, με πολλά νεύρα, με πολλές προσπάθειες να αλλάξω τα μυαλά του και να τον κάνω να με εμπιστευτεί. Γιατί ένα… πουλάκι στο σπίτι του έβαζε διαρκώς φιτιλιές.

«Θα γίνει δημοσιογράφος… Θα γνωρίζει συνέχεια κόσμο στη δουλειά της. Δεν είναι δα και δύσκολο να απιστήσει. Πολύ αργά δεν γυρνάει στο σπίτι της τα ξημερώματα όταν βγαίνει με τις φίλες της; Τι κάνει τόσες ώρες; Την είδες χθες, γιατί να τη δεις και σήμερα; Η γυναίκα δεν πρέπει να δουλεύει, πρέπει να μένει σπίτι, γιατί στη δουλειά… υπάρχουν πολλοί πειρασμοί», ήταν μόνο μερικές από τις ατάκες που του είχε πει η μανούλα του.

Πού τα ξέρω; Εδώ είναι το αστείο! Μου τα έλεγε μόνος του. Μου έλεγε τα πάντα, με την αθωότητα που τον διακατείχε. Δεν καταλάβαινε πως έτσι μου αποκάλυπτε στο πιάτο τον εχθρό μου.

Και εγώ, δυστυχώς, υπέμενα, γιατί αγαπούσα. Ναι! Πίστευα ότι ίσως και να αλλάξει. Πόσο λάθος που υπέμεινα τόσα πολλά! Πόσο ταλαιπωρήθηκα και πόσο δεν μου άξιζε όλο αυτό! Σε καμία κοπέλα δεν αξίζει να βασανίζεται και να έχει να πολεμά έναν τέτοιον εχθρό!

Τα σημάδια που πρέπει να σε αφυπνίσουν και να… τρέξεις μακριά

Ήμουν πολύ νέα τότε για να ξέρω σε τι κατάσταση έχω μπλεχτεί. Γιατί – πίστεψέ με- η κακιά πεθερά δεν αλλάζει. Και είναι κρίμα να «θαφτείς» σε μια τέτοια κατάσταση γιατί αγαπάς κάποιον. Αν κι εκείνος σε αγαπούσε, θα έθετε τα όριά του.

Λυπάμαι που σου το λέω, αλλά έχω δει στο οικείο περιβάλλον μου πεθερές να διαλύουν τον γάμο του γιου τους ακριβώς μια εβδομάδα πριν. Πεθερές να κάνουν τη ζωή της νύφης τους πατίνι. Και, φυσικά, για όλα αυτά φταίει- ποιος άλλος;- ο γιος τους.

Μόλις, λοιπόν, αντιληφθείς τα εξής παρακάτω σημάδια, φύγε κι εσύ αμέσως! Είναι για καλό σου και μόνο.

#1 Η μαμά μου είπε, η μαμά μου πιστεύει…

Αν αυτές οι φράσεις έχουν γίνει καραμέλα, έφυγες… χθες!

#2 Σε «θάβει» σε εκείνον και μπροστά σου είναι κυρία

Εμείς οι γυναίκες είμαστε πανέξυπνες. Αυτά τα πιάνουμε στον αέρα, οπότε αν υποψιαστείς ότι η πεθερά σκάβει τον λάκκο σου, μην το σκεφτείς στιγμή.

#3 Τσακώνεστε συνέχεια και η αφορμή είναι πάντα εκείνη

Μια κουβέντα της που τον επηρέασε και εκείνος με τη σειρά του τη μετέφερε σε εσένα δείχνει πολλά. Thank you, Next!

#4 Αν αρχίσει τα «σε γιορτές είμαι μόνο με του γονείς μου, Χριστούγεννα-Πάσχα μόνο μαζί τους», aller!

Θες κι άλλα για να καταλάβεις ότι δεν υπάρχει σωτηρία;

Queen.gr - sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: