Νταβός – Σολτς: Το ΝΑΤΟ θέλει να αποφύγει μια ευθεία σύγκρουση με τη Ρωσία

Το ΝΑΤΟ θέλει να αποφύγει μια άμεση αντιπαράθεση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς στο Νταβός, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το γιατί η χώρα του διστάζει και δεν προμηθεύει γερμανικά άρματα μάχης Leopard 2 στην Ουκρανία.

Ο Σολτς υπενθύμισε ότι η Γερμανία είναι μεταξύ των ηγετικών χωρών όσον αφορά την παροχή υποστήριξης στην Ουκρανία και διαβεβαίωσε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να παρέχει βοήθεια. Παράλληλα, τόνισε ότι η χώρα του «δεν επιθυμεί μονομερή βήματα, όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται σε συντονισμό με τους συμμάχους, ιδίως με τις Ηνωμένες Πολιτείες», οι οποίες «διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό το θέμα».

«Θα το συνεχίσουμε αυτό για όσο διάστημα χρειαστεί. Από την άποψη αυτή, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι οι Ουκρανοί μπορούν να υπολογίζουν σε εμάς. Και είναι σαφές ότι θα θέλαμε να αποφύγουμε την κλιμάκωση του θέματος σε έναν πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Σολτς, μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.

Σημειώνεται πως η Γερμανία απέχει μέχρι στιγμής από την παράδοση των Leopard 2 στην Ουκρανία. Τις τελευταίες ημέρες, η πίεση για το θέμα αυτό έχει αυξηθεί αισθητά. Αρκετοί αρχηγοί κρατών της ΕΕ έχουν καλέσει δημοσίως τον Σολτς να το αποφασίσει.

Ο Γερμανός καγκελάριος αναφέρθηκε και στη συνθήκη τερματισμού του πολέμου στην Ουκρανία, λέγοντας «η Ρωσία έχει ήδη αποτύχει πλήρως στην επίτευξη των ιμπεριαλιστικών στόχων. Η Ουκρανία υπερασπίζεται τον εαυτό της με εντυπωσιακό θάρρος. Η Ρωσία πρέπει να ηττηθεί, προκειμένου να τερματιστεί η σύγκρουση στην ανατολική Ευρώπη».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: