Δανία: Θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες στη Βρετανία και στο έδαφός της

Η Δανία θα στείλει στρατιωτικούς εκπαιδευτές στη Βρετανία για να εκπαιδεύσουν ουκρανούς στρατιώτες και επίσης σχεδιάζει να εκπαιδεύσει ουκρανούς αξιωματικούς στη Δανία, όπως δήλωσε ο δανός υπουργός Άμυνας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Jyllands-Posten που δημοσιεύεται σήμερα.

Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε ενόψει μιας συνόδου που θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη στην Κοπεγχάγη, όπου αναμένεται να συναντηθούν οι υπουργοί Άμυνας της Βρετανίας, της Δανίας και της Ουκρανίας για να συζητήσουν για την μακροπρόθεσμη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, περιλαμβανομένων της στρατιωτικής εκπαίδευσης, της αποναρκοθέτησης και της προμήθειας όπλων.

“Μέσα σε λίγο χρόνο η Δανία στέλνει 130 στρατιωτικούς εκπαιδευτές σε ένα βρετανικό πρόγραμμα εκπαίδευσης“, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μόρτεν Μπόντσκοφ στην Jyllands-Posten.  Το υπουργείο Άμυνας της Δανίας δεν σχολίασε άμεσα.

Ο Μπόντσκοφ είπε στην εφημερίδα ότι οι εκπαιδευτές θα παρέχουν βασική στρατιωτική εκπαίδευση, περιλαμβανομένων του αστικού πολέμου και των τακτικών πολέμου ουκρανών στρατιωτών με καθόλου ή περιορισμένη στρατιωτική εμπειρία.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, η Δανία θα εκπαιδεύσει ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό σε δανέζικο έδαφος ξεκινώντας από την εκπαίδευση των αξιωματικών του στρατού.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: