Δανέλλης: Γνώμονάς μου η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου

Με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής, ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης θέλησε να απαντήσει στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, μετά τις προσωπικές αναφορές που έκανε.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι πριν από έξι μήνες ο κ. Δανέλλης υπερψήφισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης και κάλεσε τον βουλευτή να εξηγήσει τι μεσολάβησε και άλλαξε στάση.

Στην απάντησή του, ο κ. Δανέλλης σημείωσε πως τότε είχε εισηγηθεί στο Ποτάμι να απέχουν από την ψηφοφορία, ωστόσο η πρότασή του δεν έγινε δεκτή και πειθάρχησε με την κομματική γραμμή.

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο κ Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο γνήσια ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος είναι. Σχετικά με την στάση μου στην πρόταση μομφής πριν από 6 μήνες ο κ. Μητσοτάκης με εντυπωσιακό τρόπο παραποιεί την αλήθεια. Είναι γνωστό ότι η προσωπική μου άποψη — επειδή είχε άμεση σχέση με Μακεδονικό – ήταν πως το κόμμα μου έπρεπε να απέχει. Δεν έγινε αποδεκτό. Ακολούθησα την κομματική γραμμή», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δανέλλης.

«Σε όλη την πορεία μου γνώμονας ήταν η συνέπεια στις αρχές και στην συνείδηση. Μου ήταν αδύνατο να πράξω διαφορετικά», υποστήριξε ακόμα, υπερασπιζόμενος την επιλογή του σήμερα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Ακόμη, κάλεσε την αντιπολίτευση να παραμείνει εντός των ορίων του πολιτικού πολιτισμού καθώς οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι σε επιφυλακή για να εκμεταλλευτούν το κλίμα.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: