Δαμάσκηνα γλυκό !!!

Δαμάσκηνα σε σιροπι …Καθε χρονο φτιαχνω λιγο!!! Ειναι ενα πολυ ελαφρυ επιδόρπιο και αν μπει ψυγειο να ειναι δροσερο ειναι εξαιρετικο !!!Κατι αναμεσα σε γλυκο και κομποστα ..Αφηνω να κρυώσουν βαζω σε γυάλινα βάζα κλείνω  και διατηρώ στο ψυγείο!

ΥΛΙΚΆ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
900 γραμ πλυμενα στεγνά χωρις κουκούτσια δαμάσκηνα  
400 γρ ζαχαρη
600 νερο 

2-3 γαρυφαλα

ξυσμα λεμονιου 

χυμο απο 1/2 λεμονι 

1 σφινακι μπραντυ ή λικερ .

Βαζω νερο και ζαχαρη στην κατσαρολα να βρασει  3-4λεπτα.

 Ριχνω  δαμασκηνα γαριφαλα ξυσμα βραζω ακριβως 10 λεπτα 2 λεπτα πριν κλεισω προσθετω το χυμο και μολις κλεισω ρίχνω το μπραντυ .

Εχει καμποσο ζουμακι ,ειναι ελαχιστα γλυκο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Souki SimeonidouΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: