Ντακάρ 2019: Μεγάλη νίκη για Αλ Ατίγια-Μπομέλ-Toyota

του Γιάννη Σταυρόπουλου (motori.gr)

Ο Ολυμπιονίκης της σκοποβολής από το Κατάρ Αλ Ατίγια με συνοδηγό τον Μπομέλ με Toyota Hilux είναι οι νικητές του πιο μεγάλου μαραθωνίου ανθρώπων και μηχανών, του Ντακάρ, που φέτος διεξήχθη στην έρημο του Περού.

Ο Αλ Ατίγια τέθηκε επικεφαλής από την 3η Ειδική Διαδρομή και διατηρήθηκε σε αυτήν τη θέση μέχρι το τέλος του αγώνα.

Ήταν η πρώτη νίκη της Toyota στην έρημο, σε μια εποχή που η νίκη στο Ντακάρ έρχεται για την ιαπωνική εταιρία μετά από το θρίαμβο στις 24 ώρες του Λε Μαν και την κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος κατασκευαστών στα ράλι.

Στο δεύτερο σκαλί του βάθρου ανέβηκαν οι Ρόμα-Αρο με Mini και στο τρίτο οι Λεμπ-Ελενά με Peugeot 3008 DKR maxi, που ενδεχομένως χωρίς το χάσιμο χρόνου στην πρώτη Ειδική Διαδρομή και τα προβλήματα με τη μετάδοση στην 9η (προτελευταία) που σταμάτησαν τρεις φορές, οι 9 φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι ίσως διεκδικούσαν στα ίσια τη νίκη από τον οδηγό του Κατάρ.

Για τους Λεμπ-Ελενά το Ντακάρ πέρασε στην ιστορία πολύ πολύ γρήγορα καθώς τους περιμένει ένα άλλο στοίχημα μεταξύ 24-27 Ιανουαρίου, το ράλι Μόντε Κάρλο.

Πρώτος αγώνας του φετινού WRC και πρώτος αγώνας χωρίς τις φόρμες και τα αυτοκίνητα της PSA, καθώς υπέγραψαν νέο συμβόλαιο με την ομάδα της Hyundai Motorsport.

Περισσότερα : https://www.motori.gr/newsarticle/agones/ntakar-2019-megali-niki-gia-al-atigia-mpomel-toyota

Ντακάρ 2019: Μεγάλη νίκη για Αλ Ατίγια-Μπομέλ-Toyota gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: