Ντάισελμπλουμ: Σύμφωνία για πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μετά το πέρας της συνεδρίασης, δήλωσε ότι οι ελληνικές αρχές και οι θεσμοί κατέληξαν σε συμφωνία για ένα πακέτο μέτρων ύψους 2% του ΑΕΠ.

Όπως εξήγησε, το 1% του ΑΕΠ αφορά το 2019 και περιλαμβάνει μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, ενώ το άλλο 1% αφορά στο 2020 και περιλαμβάνει αλλαγές στο φόρο εισοδήματος.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί, τονίζοντας πως όλα τα μεγάλα θέματα έχουν επιλυθεί, καθώς έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα κεντρικά στοιχεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, σε ό,τι αφορά το μέγεθος, το χρονοδιάγραμμα και την αλληλουχία, ενώ οι θεσμοί θα επιστρέψουν το συντομότερο στην Ελλάδα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

«Στη βάση της προόδου και των αποτελεσμάτων μέχρι στιγμής στην Ελλάδα, συμφωνήσαμε πως το καλύτερος τρόπος είναι να έχουμε ένα μέρος των μεταρρυθμίσεων το 2019 και το άλλο το 2020. Τώρα που λύσαμε τα μεγάλα ζητήματα, δεν υπάρχει σημαντικός λόγος για τον οποίο να μην επιστρέψουν οι θεσμοί πίσω το συντομότερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

oikonomia

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: