Ντάισελμπλουμ: Οριστικές αποφάσεις για το χρέος το 2018

O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε πως οι οριστικές αποφάσεις για το χρέος θα παρθούν μετά το τέλος του προγράμματος διάσωσης, το 2018.

«Δεν θα υπάρξουν αριθμοί για το χρέος τώρα, αυτοί θα έρθουν το 2018», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το ΔΝΤ θα πάρουν σήμερα μεγαλύτερη σαφήνεια για το θέμα.

«Σήμερα, θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, το οποίο ζητά αυτή τη σαφήνεια, πώς θα κινηθούμε μετά, πώς θα διαμορφώσουμε την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους το επόμενο έτος», τόνισε.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Eurogroup τόνισε πως «πρέπει να συμφωνήσουμε στη διαδικασία πώς θα διαμορφώσουμε, ποιος θα διαμορφώσει και πώς θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο, αυτή θα είναι η μορφή των συζητήσεων που θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρχει ένας αριθμός που θα προκύπτει από αυτό. Ο αριθμός θα υπάρχει μόνο στο τέλος του προγράμματος».

Όσον αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης, ο κ. Ντάισελμπλουμ διαβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στους θεσμούς για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων δράσεων εκ μέρους της Ελλάδας.

oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: