Ντάισελμπλουμ: Μεγάλη πρόοδος, να ολοκληρωθεί τάχιστα η αξιολόγηση

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, κατά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, χαρακτήρισε την Ελλάδα αναπόσπαστο μέλος της Ε.Ε. και υπογράμμισε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στην ελληνική οικονομία.

Δεσμεύτηκε δε, ότι θα παραμείνει πιστός στην προσπάθεια για την ταχύτατη ολοκλήρωση της αξιολόγησης και την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο κ. Παυλόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, τόνισε ωστόσο ότι αναμένει και από τους Ευρωπαίους εταίρους να ανταποκριθούν στις δικές τους υποχρεώσεις αναφορικά με το ζήτημα ελάφρυνσης του χρέους.

Ανέφερε παράλληλα ότι ρόλος του κ. Ντάισελμπλουμ ήταν πάντα πολύ δημιουργικός, και κυρίως καθόλη τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης, συμπληρώνοντας ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις.

Ο κ. Παυλόπουλος εστίασε στην ανάγκη να κλείσει το συντομότερο η γ’ αξιολόγηση, ενώ παρατήρησε ότι πρέπει να ενισχυθεί θεσμικά το Eurogroup και πως πρέπει η Ε.Ε. να αποκτήσει το δικό της Νομισματικό Ταμείο.

Σχετικά με το αποτέλεσμα των γερμανικών εκλογών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι πρέπει να εξαχθούν συμπεράσματα, κυρίως «να φροντίσουμε για την υπεράσπιση της κοινωνικής συνοχής στην Ευρώπη».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: