Cocoandsilk: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο σοφιστικέ, νέου, ελληνικού fashion brand

Μία κουβέντα με την Κωνσταντίνα Αλβερατσίδου, την ιδιοκτήτρια, δημιουργό και creative director του ελληνικού fashion brand Cocoandsilk, μας βοήθησε να εξερευνήσαμε μαζί της την σοφιστικέ νέα της συλλογή για τη σεζόν F/W 2018-2019, τα υλικά που χρησιμοποίησε, το τι την ενέπνευσε αλλά και το πώς η ίδια οραματίζεται τις γυναίκες που επιλέγουν να φοράνε τα ρούχα της. Τα οποία όσες φορές και να δούμε πάντα μας φαίνονται γλυκά σαν «κακάο» και απαλά σαν «μετάξι».
Cocoandsilk: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο σοφιστικέ, νέου, ελληνικού fashion brand
Πες μας πώς γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας το Cocoandsilk. Τι έκανες πριν από αυτό;
Το CocoandSilk γεννήθηκε όταν έκλεισε ένας κύκλος της ζωής μου, αυτός της αρχιτεκτονικής και ήρθε η στιγμή να εργαστώ στο χώρο της μόδας που ήταν πάντα ένα μεγάλο μου πάθος.
Πόσο καιρό υπάρχει το brand σου; Τι συμβολίζει για εσένα το όνομά του;
Το brand έχει κλείσει μόλις τρία χρόνια ύπαρξης, είμαστε πολύ καινούργιοι! Το όνομα προσδιορίζει το υλικό που αγαπώ να δουλεύω περισσότερο από όλα, το μετάξι. Δεν υπάρχει καμία συλλογή, καμία σεζόν χωρίς μετάξι. Στην αρχή υπήρχε η σκέψη να δουλέψω αποκλειστικά με μεταξωτό ύφασμα αλλά ευτυχώς δεν έγινε γιατί στην πορεία αγάπησα και άλλα υφάσματα και υφές.
Περιέγραψέ μας τη γυναίκα που φοράει τα ρούχα σου.
Θέλω να πιστεύω πως η γυναίκα που επιλέγει να φορέσει CocoandSilk είναι μία γυναίκα σίγουρη για τον εαυτό της, δυναμική, με έντονη θηλυκότητα και διάθεση να δοκιμάζει πράγματα για να βελτιώνει η να παίζει με την εικόνα της. Σίγουρα μία πολύ «ζωντανή» γυναίκα!
Cocoandsilk: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο σοφιστικέ, νέου, ελληνικού fashion brand
Στη χειμερινή συλλογή βλέπουμε καρό αέρινες φούστες, μπλούζες με βικτωριανό γιακά, μοχέρ φορέματα, floral κομμάτια και μεταξωτά mini dresses σε πιο αθλητικό design. Εσύ πώς θα την περιέγραφες;
Πιστεύω πως είναι ίσως η πιο θηλυκή συλλογή που έχω φτιάξει έως τώρα κάτι που συνεχίζεται ακόμη πιο έντονα στην επόμενη καλοκαιρινή collection.
Tι υλικά έχεις χρησιμοποιήσει και σε τι μοτίβα έχεις κινηθεί;
Στη συλλογή αυτού του χειμώνα υπάρχουν πάρα πολλές υφές! Υφάσματα μπροκάρ, δερματίνες, μεταξωτά, μάλλινα. Γενικά όπως σε κάθε δουλειά προσπαθώ να προσθέσω όση περισσότερη πολυτέλεια επιτρέπει η οικονομική πραγματικότητα, πολλές φορές και σε βάρος του brand. Δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγω να δουλέψω ένα ύφασμα γνωρίζοντας πως δεν θα φέρει πίσω το κόστος του, αλλά είναι αδύνατο να το αγνοήσω. Είναι πάθος!
Δικό σου αγαπημένο κομμάτι;
Αγαπημένο κομμάτι αυτής της συλλογής σίγουρα το μπροκάρ κοστούμι σε αποχρώσεις πράσινου της ελιάς, του χαλκού και σε μoβ. Απλώς το αγαπώ!
Όλα σου τα ρούχα μας βγάζουν μία «διαχρονικότητα» που τα κάνει να μην υπακούουν σε εφήμερα trends. Ισχύει; Aυτός ήταν ο στόχος σου εξαρχής;
Πιστεύω πως ο λόγος που κάνει τα CocoandSilk διαχρονικά, είναι και πάλι τα καταπληκτικά υφάσματα και η ποιότητα της ραφής. Αυτά τα δύο είναι πυξίδες. Από εκεί και πέρα δε μπορώ να πω πως οι τάσεις θα με καθορίσουν εντελώς, μου αρέσει να έχω ελευθερία κινήσεων και είναι δύσκολο πολύ να σχεδιάσω κάτι που δεν μου αρέσει επειδή είναι «τάση». Αν αυτό είναι στόχος; Θα έλεγα στόχος αλλά και στοίχημα.
Cocoandsilk: Μιλήσαμε με τη δημιουργό του πιο σοφιστικέ, νέου, ελληνικού fashion brand
Για εσένα στυλ είναι: Ο Jean Cocteau έχει πει πως «Style is a simple way to say complicated things!» Το ίδιο ακριβώς πιστεύω πως ισχύει και για την εικόνα μας.
Γυναίκες που θαυμάζεις για τις ενδυματολογικές τους επιλογές: Θα τις πω κατά χρονολογική σειρά: Katharine Hepburn, Diane Keaton, Cate Blanchett, Cara Delevigne.
Ένα fashion quote: «Η μόδα δε μπορεί να σε κάνει ελκυστικό. Η εμπειρία σε κάνει ελκυστικό, η φαντασία σε κάνει ελκυστικό. Πρέπει να ακούς και να μαθαίνεις και τελικά πρέπει να ζήσεις τη ζωή σου.» Yohji Yamamoto
Δες επίσης: Winter ite: Πώς να φορέσεις το λευκό χρώμα και τον χειμώνα

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: