CNBC: Πομπέο και Μνούτσιν συζήτησαν για την πρόωρη απομάκρυνση του Τραμπ

Την ώρα που ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, την Τετάρτη, έμενε αδρανής απέναντι στην εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, δύο από τους ανώτερους αξιωματούχους και στενότερους συνεργάτες του φέρεται να μετείχαν σε συζητήσεις που εξέταζαν την πιθανότητα να ενεργοποιηθεί η 25η Τροποποίηση του αμερικανικού συντάγματος, που οδηγεί στην καθαίρεση του προέδρου και την ανάληψη της προεδρίας από τον αντιπρόεδρο, όπως αναφέρει το CNBC.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πρόκειται για τον υπουργό Οικονομικών Στήβεν Μνούτσιν και τον υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, οι οποίοι φαίνεται να πραγματοποίησαν κάποιες συνομιλίες στα γραφεία τους σχετικά με το πώς θα μπορούσε να δρομολογηθεί η διαδικασία της 25ης Τροποποίησης, η επίκληση της οποίας θα ξεκινούσε μια σειρά ενεργειών για την απομάκρυνση του Τραμπ από το προεδρικό αξίωμα.

Σε κάθε περίπτωση τα επιχειρήματα που συνηγορούν στο να μην γίνει κάτι τέτοιο ήταν αρκετά.

Πρώτον, η ίδια η νομική διαδικασία εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περισσότερο από μία εβδομάδα, αναιρώντας κάθε άμεσο αποτέλεσμα που θα είχε.

Ένα ακόμα επιχείρημα που λειτούργησε αποτρεπτικά, ήταν η πιθανότητα η αποπομπή Τραμπ να το καταστήσει «ήρωα» στα μάτια των ακροδεξιών και κάτι τέτοιο θα είχε μεγαλύτερη αρνητική επίδραση μακροπρόθεσμα.

«Το γενικό πλάνο πλέον φαίνεται να είναι ότι όλοι περιμένουν να τελειώσει ο χρόνος [της προεδρικής θητείας του Τραμπ]», δήλωσε ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης που ήταν ενήμερος για τις συζητήσεις.

«Θα υπάρξει όντως ένας απολογισμός για την προεδρία Τραμπ, αλλά αυτό δεν χρειάζεται να συμβεί μέσα τις επόμενες 13 ημέρες» προσθέτει.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: