“CitizenAID”: Η νέα εφαρμογή στο κινητό για περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης (βίντεο)

Ομάδα Βρετανών εμπειρογνωμόνων στρατιωτικών και πολιτικών γιατρών δημιούργησε μια εφαρμογή για κινητό τηλέφωνο με σκοπό να χρησιμοποιείται σε περίπωση που οι χρήστες πέσουν θύματα τρομοκρατικής επίθεσης.

Μάλιστα η εφαρμογή έχει την υποστήριξη της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, λέγεται «CitizenAID».

Ο Ταξίαρχος Τιμ Χότσετς και ο καθηγητής Κηθ Πόρτερ, που ανέπτυξαν την εφαρμογή, υποστηρίζουν ότι είναι καλή ιδέα οι άνθρωποι να έχουν σχέδιο, γνώσεις και δεξιότητες για να βοηθούν ο ένας τον άλλο μέχρι να φθάσουν οι πρώτες βοήθειες.

Σε περίπτωση τρομοκρατικού χτυπήματος, η εφαρμογή «CitizenAID» συμβουλεύει:
1. Να φύγουμε μακριά από τον τόπο του συμβάντος.
2. Να κρυφτούμε.
3. Να τηλεφωνήσουμε στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για να αναφέρουμε το συμβάν.

Επιπλέον, όταν υπάρξει ασφάλεια, όσοι δεν έχουν τραυματιστεί πρέπει να αρχίσουν να αντιμετωπίζουν τους τραυματίες καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι αναγκασμένες αρχικά να επικεντρώσουν τις ενέργειές τους στους δράστες.

Εκτός από την εφαρμογή, οι Βρετανοί εμπειρογνώμονες έχουν καταγράψει τις γνώσεις τους και σ΄ένα βιβλίο υποδεικνύουν πώς μπορεί κανείς να αντιμετωπίσει τραυματισμούς. Όπως και η εφαρμογή έτσι και το εγχειρίδιο περιλαμβάνει την αντιμετώπιση σοβαρής αιμορραγίας, την αντιμετώπιση τραυμάτων, την κατασκευή αυτοσχέδιων αιμοστατικών ταινιών, την ιεράρχηση των τραυματιών κ.α.
Η εφαρμογή είναι δωρεάν και το βιβλιαράκι κοστίζει σχεδόν δύο λίρες  (1.99 λίρες).

media

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: