Citigroup: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει

Citigroup: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει

Ότι η διαθέτει τα εχέγγυα για να ανακάμψει διαμηνύει σε νέα ειδική 16σέλιδη έκθεσή της η Citigroup, επιχειρώντας… να προβλέψει την πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα από τις ενδείξεις ανάκαμψης της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών.

Σύμφωνα με την έκθεση που εξασφάλισε το www.bankingnews.gr «ορισμένες χώρες εμφανίζουν ισχυρά σημάδια βελτίωσης και ανάκαμψης, ως απόρροια της τόνωσης της εμπιστοσύνης των νοικοκυριών. Αυτό αποδεικνύει η ανάλυσή μας», υποστηρίζουν οι αναλυτές του οίκου, στην τελευταία έκθεσή τους, υπό τον τίτλο «Euro Economics Weekly – Watching for Positive Surprises: Favour GIPS over France».

Μάλιστα, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που σημειώνονται επί ευρωπαϊκού εδάφους, η Citigroup ξεχωρίζει από την Ευρωζώνη τέσσερις χώρες που μπορούν να τεκμηριώσουν την ανωτέρω άποψή της, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι χώρες αυτές είναι οι Ιταλία, , Πορτογαλία, Ελλάδα. Δηλαδή οι συνήθεις ύποπτοι που ταράζουν τα νερά των διεθνών αγορών και προκαλούν πονοκέφαλο στο Βερολίνο στη διάρκεια της κρίσης χρέους.

«Εκτιμούμε πως η πρόσφατη βελτίωση της εμπιστοσύνης από πλευράς νοικοκυριών μπορεί να έχει ισχυρή δύναμη πρόβλεψης για όσα μπορούν να επέλθουν στη συνέχεια, σε επίπεδο οικονομίας» υποστηρίζει χαρακτηριστικά η Citigroup, σε μια από τις σπάνιες αισιόδοξες τοποθετήσεις της.

Η αλλαγή έχει ήδη αρχίσει να λαμβάνει χώρα εκτιμά με νόημα ο οίκος, διαμηνύοντας επί της ουσίας πως οι 4 χώρες της Ευρωζώνης στις οποίες εστιάζει στην εν λόγω έκθεσή του μπορούν να ανακάμψουν, τουλάχιστον σύμφωνα με τα όσα ίσως να προμηνύουν οι σχετικοί μέτρησης της εμπιστοσύνης.

Αλλά η Citigroup σπεύδει να διευκρινίσει, προς αποφυγήν παρεξηγήσεων πως στις χώρες αυτές η αύξηση των εισοδημάτων εξακολουθεί να παραμένει υποτονική, ενώ ταυτόχρονα ενισχύονται ολοένα και περισσότερο οι πιέσεις σε δημοσιονομικό επίπεδο.

Το συμπέρασμα του οίκου είναι το εξής: Δεδομένης της αυξημένης αβεβαιότητας που συνεχίζει να στοιχειώνει την Ευρωζώνη, η βελτίωση της εμπιστοσύνης σε επίπεδο νοικοκυριών δεν μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάκαμψης της ευρωπαϊκής οικονομίας.

«Αλλά κάθε τι που μπορεί να μειώσει τις ανησυχίες και την απαισιοδοξία, μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να χαρακτηριστεί», καταλήγει ο οίκος.

Citigroup: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει Citigroup: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει

Citigroup: Η Ελλάδα μπορεί να ανακάμψει

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: