Cheesecake με butterscotch και πεκάνς


Υλικά

Για τη βάση

  • 1 πακέτο μπισκότα Digestive (τριμμένα)
  • 150 γρ. φρέσκο βούτυρο (λιωμένο)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1.5 γρ. κανέλα
  • 1.5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 50 γρ. πεκάνς καβουρντισμένα (τριμμένα)

Για την κρέμα

  • 600 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 1.5 γρ. κανέλα
  • 1.5 γρ. μοσχοκάρυδο
  • 1 αυγό (χτυπημένο)

Για την καραμέλα Butterscotch

  • 400 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 240 γρ. κρέμα γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 γρ. αλάτι θαλασσινό

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  • 200 γρ. πεκάνς καβουρντισμένα
Εκτέλεση
Για τη βάση

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  2. Στρώνουμε σε μία φόρμα ή ένα τσέρκι 26 εκ. ένα χαρτί ψησίματος, βάζουμε το μείγμα και το πατάμε με ένα κουτάλι ώστε να πάει παντού ομοιόμορφα.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 15 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για την κρέμα

  1. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για 1 – 2 λεπτά ακόμη.
  2. Στρώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα πάνω από την βάση και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 170 βαθμούς. Αφήνουμε να κρυώσει.

Για την καραμέλα butterscotch

  1. Ζεσταίνουμε μία μικρή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και όταν αρχίσει να λιώνει χαμηλώνουμε την φωτιά στο 5. Ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει εντελώς.
  2. Παράλληλα, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ή μπρίκι ζεταίνουμε την κρέμα γάλακτος, μέχρι λίγο πριν ξεκινήσει να βράζει.
  3. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας γρήγορα για να μην κολλήσει, για ένα λεπτό. Συνεχίζουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Τέλος προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε ξανά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  4. Αφήνουμε την καραμέλα να κρυώσει πολύ καλά (μέχρι να είναι χλιαρή), για περίπου 30 – 45 λεπτά (ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου).
  5. Στη συνέχεια, την αδειάζουμε πάνω από την κρέμα και στολίζουμε με τα πεκάνς.

Tips:
Προσέχουμε το καβούρντισμα των πεκάνς, γιατί καίγονται εύκολα.
Προσέχουμε ιδιαίτερα την καραμέλα γιατί ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία και υπάρχει κίνδυνος εγκαύματος.
Είναι σημαντικό να κρυώσει αρκετά η κρέμα, όπως και η καραμέλα πριν τη σύνδεση, γιατί αλλιώς μπορεί να καταστρέψουμε το γλυκό.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: