Charlie Hebdo: 25 ετών και όχι ανήλικος ο ύποπτος – Ήθελε να πυρπολήσει το κτίριο

Ο συλληφθείς για την επίθεση με ματσέτα μπροστά στα παλιά γραφεία του Charlie Hebdo στο Παρίσι παραδέχθηκε ότι ονομάζεται Ζαχίρ Χασάν Μαχμούντ ότι γεννήθηκε στο Πακιστάν το 1995, και όχι το 2002, ανακοίνωσε η αντιτρομοκρατική εισαγγελία κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο ύποπτος δήλωνε ότι ονομάζεται Χασάν Αλί και ότι είχε γεννηθεί το 2002 στο Πακιστάν, ταυτότητα υπό την οποία λάμβανε κοινωνικό επίδομα ανηλίκου από την άφιξή του στην Γαλλία το 2018.

Αντιμέτωπος με ένα πακιστανικό έγγραφο που βρέθηκε στο τηλέφωνό του, «παραδέχθηκε τελικά ότι επρόκειτο για την αληθινή του ταυτότητα και ότι είναι 25 ετών», δήλωσε ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ, παραδεχόμενος ότι ο συλληφθείς είναι παντελώς άγνωστος στις υπηρεσίες Πληροφοριών.

Ο ύποπτος δήλωσε επίσης ότι δεν γνώριζε ότι τα γραφεία του Charlie Hebdo δεν βρίσκονται πλέον στο σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η πολύνεκρη επίθεση που αποδεκάτισε την συντακτική ομάδα του γαλλικού σατιρικού περιοδικού το 2015 και ότι είχε την πρόθεση να πυρπολήσει το κτίριο, όπως μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Ζαν-Φρανσουά Ρικάρ πρόσθεσε ότι ο 25χρονος είχε μαζί του τρία μπουκάλια διαλυτικού ite Spirit.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: