Change Is a Team Sport: Πώς θα γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο;

Υπάρχει μία πολύ δημοφιλής φράση, η οποία έχει αποδοθεί στον Μαχάτμα Γκάντι και λέει χαρακτηριστικά: «Γίνε η αλλαγή που ελπίζεις να δεις στον κόσμο». Ομολογουμένως θα μπορούσε να είναι ένα εξαιρετικά ενθαρρυντικό και παρακινητικό απόφθεγμα, εάν κοιτώντας γύρω μας δεν βρίσκαμε παραπάνω από ένα πράγμα που ιδανικά θα θέλαμε να ήταν αλλιώς. Καλώς ή κακώς, τα «κακώς» κείμενα της σύγχρονης εποχής είναι αρκετά και εμείς πολύ μικρές ή ανήμπορες να πάμε ενάντια στο πανίσχυρο «ρεύμα» της. Τι θα γινόταν όμως, εάν σηκωνόμασταν ετοιμοπόλεμες ένα πρωί από το κρεβάτι, φορούσαμε τα λευκά Superstar μας, δέναμε σφιχτά τα κορδόνια και αποφασίζαμε να τρέξουμε, διαγράφοντας τη δική μας πορεία, κόντρα στα στεγανά και τα όρια, σε όλα εκείνα που μας ενοχλούν;

Μπορεί να φαντάζει κάπως παράτολμο ή ουτοπικό, όμως το πιο πιθανό είναι πως από το πουθενά, εκεί που θα νομίζαμε πως είμαστε εντελώς μόνες σε αυτόν τον άνισο μαραθώνιο, θα άρχιζαν να ακολουθούν κι άλλοι το δικό μας παράδειγμα. Ακριβώς για αυτό, πριν πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε τον κόσμο, καλό θα ήταν να κοιτάξουμε για λίγο μέσα μας και να γίνουμε πρώτα η αλλαγή που ιδανικά θα θέλαμε να δούμε σε αυτόν. Πώς θα το καταφέρουμε; Ακολουθώντας τα βήματα που υπάρχουν παρακάτω!

Άντλησε έμπνευση από το ένδοξο παρελθόν

Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συγκεκριμένες προσωπικότητες που θαυμάζεις για τους δικούς σου λόγους. Είτε πρόκειται για κάποιον πρωτοπόρο καλλιτέχνη που μεγαλούργησε στο παρελθόν, κάποια αθλήτρια που κατέρριψε τα κοινώς αποδεκτά στερεότυπα, κάποιο πρόσωπο της πολιτικής σκηνής που έδωσε τη ζωή του για το κοινό καλό, δεν παύει να είναι ένα αξιόλογο παράδειγμα που με την ιστορία του, αποδεικνύει πως το απόφθεγμα «Be the change you want to see in the world», μπορεί όντως να γίνει πραγματικότητα, αρκεί να υπάρχει θέληση και ισχυρό κίνητρο. Αν το κατάφεραν όλοι εκείνοι που θαυμάζεις, γιατί όχι και εσύ; Αντλώντας έμπνευση από τις πράξεις τους, ακολουθώντας το ίδιο μονοπάτι, μελετώντας την πορεία τους, πλέον θα είσαι σε θέση να χαρτογραφήσεις και εσύ τη δική σου προς έναν καλύτερο κόσμο!

Change Is a Team Sport: Πώς θα γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο;

Change is a Team Sport

Όπως εύστοχα επισημαίνει και o αγαπημένος μας ηθοποιός Jonah Hill, μέσα από τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας για την καμπάνια «Change is a Team Sport», η οποία γιορτάζει με τον πιο δημιουργικό τρόπο τα 50 χρόνια του Superstar στην πρωτοπορία του πολιτισμού παγκοσμίως, είναι πολύ σημαντικό να συνυπάρξεις μέσα σε μία μεγάλη «οικογένεια» από διαφορετικούς δημιουργούς, που όλοι μαζί θα προσπαθείτε να ανατρέψετε τα δεδομένα στο χώρο της τέχνης, της μουσικής, της μόδας. Μην ξεχνάς άλλωστε, πως το διαχρονικό sneaker, ήταν εκείνο που άλλαξε το παιχνίδι όχι μόνο εντός αλλά και εκτός γηπέδου, αποτελώντας έναν αληθινό «σύμμαχο» δημιουργικών ανθρώπων εδώ και πέντε δεκαετίες. Για να καταλάβεις περίπου τι εννοώ, ρίξε μία ματιά στο υπέροχο βίντεο που ακολουθεί με πρωταγωνίστρια τη skater Jenn Soto, η οποία στον δρόμο της προς την εγκατάσταση για skateboards, συναντά μια σειρά δημιουργών από διαφορετικές τέχνες και γενιές με εμβληματικά μαύρα tracksuits και Superstar sneakers (Ninja, Kerwin Frost, Blackpink, Pharrell Williams, Yara Shahidi, Anitta, Jenn Soto, Mariah Duran, Mark Gonzales, Blondey, Tyshawn Jones, Liz Cambage, Pogba, Nigo, Jackson Wang, Chris Severn, Mette Towley, Tracy McGrady, Anna Isoniemi και Jonah Hill), υπογραμμίζοντας έτσι το γεγονός πως η ομαδική δουλειά, οδηγεί τελικά και σε ουσιαστική αλλαγή!

 

Δίδαξε και διδάξου από τους άλλους

Συσπειρώνοντας γύρω σου μία «οικογένεια» με κοινές πεποιθήσεις, αργά ή γρήγορα θα προκληθεί μία μεγάλη έκρηξη τέχνης και δημιουργικότητας, η οποία με τη σειρά της θα φέρει μία ζύμωση και μία μεγαλύτερη ευθύνη. Τότε το κάθε μέλος ξεχωριστά, όπως και εσύ, θα πρέπει να αναλάβει τον ρόλο του «δασκάλου» για κάποιον, αλλά και του «μαθητή» για κάποιον άλλο. Ανταλλάσσοντας, απόψεις, ιδέες και όνειρα μεταξύ σας, χαρίζοντας απλόχερα τις γνώσεις σας στην ομάδα, αλλά έχοντας και τη διάθεση να μάθετε ο ένας από τον άλλο, θα είναι πολύ πιο εύκολο να διαμορφωθείτε και να εξελιχθείτε στα άτομα που θέλετε μελλοντικά να γίνετε.

Change Is a Team Sport: Πώς θα γίνεις η αλλαγή που θέλεις να δεις στον κόσμο;

Μην φοβάσαι να κάνεις τη διαφορά

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω πριν ξεκινήσεις το μακρύ ταξίδι της αλλαγής, είναι να μη φοβάσαι να κάνεις τη διαφορά, αρκεί να πιστεύεις πραγματικά σε αυτή! Ακόμη και αν η πλειοψηφία ισχυρίζεται πως είσαι λάθος, εσύ να επιμένεις να ακούς αυτό που κάνει την καρδιά σου να χτυπάει τρελά και να ξέρεις πως έχοντας για συνοδοιπόρο σου τα εμβληματικά Superstars των adidas Original, δεν θα βγεις ούτε λεπτό από τον δρόμο σου!

#ChangeIsATeamSport

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: