Chanel SS22 η νέα εποχή: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε την πασαρέλα του οίκου πάνω σε ένα άλογο

Η εγγονή της Grace Kelly, ανιψιά του πρίγκιπα Αλβέρτου του Μονακό και δεινή αναβάτρια σε ιππικούς αγώνες με εμπόδια, είναι επίσης πρέσβειρα του γαλλικού οίκου μόδας.

O εμβληματικός γαλλικός οίκος Chanel παρουσίασε την haute couture συλλογή του για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Grand Palais Éphémère και πρωτοτύπησε στέλνοντας ένα άλογο να κάνει πασαρέλα στην επίδειξή του. Το ζώο ίππευε η Charlotte Casiraghi, φορώντας ένα μαύρο tweed σακάκι κεντημένο με πούλιες.

H 35χρονη έκανε αρκετές βόλτες γύρω από την πασαρέλα, το σκηνικό της οποία δημιούργησε ο Γάλλος καλλιτέχνης Xavier Veilhan. Την ίδια στιγμή, ο Sébastien Tellier ανέλαβε να «ντύσει» μουσικά την παρουσίαση από την άλλη μεριά της σκηνής, παίζοντας από τα υπερμεγέθη όργανα που είχαν τοποθετήσει στην εγκατάσταση.

Chanel SS22 η νέα εποχή: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε την πασαρέλα του οίκου πάνω σε ένα άλογο

Το ντεκόρ της πασαρέλας

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο οίκος εμπιστεύτηκε έναν σύγχρονο καλλιτέχνη να πλαισιώσει την παρουσίαση του show του – ένα σκηνικό που θύμιζε εν μέρει πίστα προπόνησης για άλογα και εν μέρει κήπο.

Chanel SS22 η νέα εποχή: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε την πασαρέλα του οίκου πάνω σε ένα άλογο

Métiers d’art 2021/22: Το show της Chanel που προσεγγίζει το casual με όρους Haute Couture

«Η ιδέα για τη διακόσμηση της παράστασης προήλθε από μια μακροχρόνια επιθυμία να συνεργαστώ με τον Xavier Veilhan. Οι αναφορές του στον κονστρουκτιβισμό μου θυμίζουν αυτές του Karl Lagerfeld», λέει η Virginie Viard, η οποία ανέλαβε καθήκοντα καλλιτεχνικής διευθύντριας στη Chanel το 2019, μετά τον θάνατο του Karl Lagerfeld.

«Εκτός από τη δημιουργία του σκηνικού της επίδειξης με τις αναφορές στις πρωτοπορίες της δεκαετίας του 1920 και του 1930, ο Xavier ήθελε να συνεργαστεί με τη Charlotte Casiraghi. Το καλλιτεχνικό του σύμπαν είναι γεμάτο άλογα και η Charlotte είναι μια επιδέξια αναβάτρια» συνέχισε η σχεδιάστρια.

«Ο Xavier και ο Sébastien Tellier είναι φίλοι. Μαζί με τη Charlotte, αποτελούν το είδος της οικογένειας CHANEL που μου αρέσει να με περιβάλλει», πρόσθεσε η creative director του brand.

Chanel Haute Couture SS22: Μια φρέσκια και παιχνιδιάρικη συλλογή

Η Virginie Viard δήλωσε πως τα γεωμετρικά σχέδια του ντεκόρ που πλαισίωσε την συλλογή την έκαναν να νιώσει ελεύθερη και να αναζητήσει «αντιθέσεις, τη σπουδαία ελαφρότητα και πολύ φρεσκάδα: αιθέρια φορέματα που πέφτουν με χάρη. Πολλά βολάν, κρόσσια, μακραμέ, ανοιχτόχρωμες δαντέλες, ιριδίζοντα tweeds, πολύχρωμα κουμπιά με κοσμήματα».

Η σχεδιάστρια θέλησε να τονίσει την θηλυκότητα της γυναίκας μέσα από ένα ροζ bouclé τζάκετ με λευκές ρίγες, τιράντες που αποτελούνται από λευκές πλεξούδες κεντημένες με χάντρες ή ασημί αλυσίδες, two-tone Mary-Janes με τακούνι εμπνευσμένα από τη δεκαετία του ΄80, midriff flossing από τα 2020s και άριστα γεωμετρικά κεντήματα.

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα κομμάτια της συλλογής είναι ένα φόρεμα κεντημένο ολοκληρωτικά από τον Maison Lesage με κονστρουκτιβιστικές καμέλιες με μαύρες, άσπρες και κοραλλί χάντρες, φορεμένο με ένα μικρό μαύρο σακάκι. «Αυτές οι αναφορές ανήκουν φυσικά και στην Gabrielle Chanel. Είναι σαν μια συζήτηση που διασχίζει τον χρόνο».

 Chanel SS22 η νέα εποχή: Η Charlotte Casiraghi άνοιξε την πασαρέλα του οίκου πάνω σε ένα άλογο

Η Anna Wintour, ο ράπερ Pharrell Williams και η ηθοποιός Margot Robbie ήταν μερικοί από τους A-listers που παρευρέθηκαν στο Grand Palais Éphémère και δήλωσαν ενθουσιασμένοι με όσα παρακολούθησαν.

Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα looks που ξεχωρίσαμε.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree

Διαβάστε επίσης

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: