Chanel Haute Couture FW 21/22: Η μαγεία του ιμπρεσιονισμού μέσα από τη μόδα

Chanel Haute Couture FW 21/22: Η μαγεία του ιμπρεσιονισμού μέσα από τη μόδα

Ο οίκος Chanel εξερευνά τη θηλυκότητα επενδύοντας στην άνεση, στην κομψότητα και στις σύγχρονες τάσεις.

Η Haute Couture Week συνεχίζεται με γοργούς και ιδιαίτερα κομψούς ρυθμούς. Οι μεγαλύτεροι και πιο εμβληματικοί οίκοι μόδας αφήνουν τις δημιουργίες τους να «μιλήσουν» με μόνα τους εφόδια τα εκλεπτυσμένα υφάσματα και τα σχέδια που ενσαρκώνουν το όραμα και τη φαντασία του εκάστοτε σχεδιαστή.

Ο οίκος Chanel, με σταθερό βήμα στην classy αισθητική του, παρουσίασε μία συλλογή – αμάλγαμα της εκατονταετούς πορείας του, αφήνοντας την creative director του, Virginie Viard, να μεγαλουργήσει στη μετά-Covid εποχή.

Η πρώτη παρουσίαση με live audience στη μετά-Covid εποχή

Οι Εβδομάδες Μόδας είθισται να γίνονται με την παρουσία κοινού. Αυτό, άλλωστε, αποτελεί και ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της περίστασης που επιτρέπει στα ρούχα να δημιουργήσουν συναισθήματα στο κοινό. Μετά από αρκετό καιρό εντός πανδημίας και εκτός catwalk, ο οίκος Chanel επιστρέφει με live audience και γεμίζει το Palais Galliera με αισιοδοξία επιστροφής σε μία νέα, always in fashion κανονικότητα.

Το εικονικό Palais Galliera 

Το Palais Galliera -πρώην Musée de la Mode de la Ville de Paris- είναι ένας χώρος «βουτηγμένος» στη μόδα και στην ιστορία της. Πρόκειται για ένα μουσείο στο νούμερο 10 του δρόμου Pirerre στο 16ο διαμέρισμα της πρωτεύουσας της Γαλλίας. Εκθέσεις μόδας και ιστορίας της μόδας λαμβάνουν χώρα σχεδόν καθημερινά στους χώρους του, με τον οίκο Chanel να οργανώνει με μαεστρία τις πασαρέλες των κοριτσιών του στα μωσαϊκά πατώματα του κτίσματος υπό τους θόλους του Giandomenico Facchina.

Η μαγεία του ιμπρεσιονισμού

Ανατρέχοντας στη μαγεία και τη δημιουργικότητα του ιμπρεσιονισμού, η Viard συνέθεσε μία συλλογή με πρωταγωνίστριες που μοιάζουν βγαλμένες από πίνακες του 19ου αιώνα. Το κίνημα, άλλωστε, χαρακτηρίζεται από πιο λεπτεπίλεπτες πινελιές με έμφαση στην αποτύπωση της πραγματικότητας και το όνομά του έχει προέλθει από το έργο του Claude Monet «Impression». Χωρίς καμία έκπληξη η επιρροή του είναι ορατή. Εκεί όπου τα χρώματα μπλέκονται και χάνονται το ένα μέσα στο άλλο. Σε κάθε ραφιναρισμένη λεπτομέρεια που απευθύνεται στο πραγματικό και όχι στο σουρεαλιστικό. Με μία συλλογή που απευθύνεται στο σήμερα.

Δοκιμασμένη συνταγή υψηλής αισθητική

Πατώντας πάνω σε μία safe, δοκιμασμένη συνταγή, ο οίκος Chanel προσέφερε στην πελατεία του ένα πρότυπο Ευρωπαϊκής κουλτούρας. Τα κεντήματα (σ.σ. η μεγάλη πείρα της Viard σε αυτόν τον τομέα πλέει διάχυτη στον χώρο) εξακολουθούν να συντροφεύουν τα σακάκια. Με φανερή αδυναμία στο tweed, στα matching κοστούμια και στις θηλυκές, midi φούστες, η παρουσίαση άνοιξε την πόρτα στα κομψά, αλλά πολύ άνετα office looks που κάθε business woman θέλει να έχει. Το πιο απλό item γίνεται επιβλητικό. Ακόμα και όταν πρόκειται για ένα μονοχρωματικό σύνολο που δεν υπόσχεται μεγαλεπίβολες δηλώσεις.

Τολμηρές λεπτομέρειες που ξεχωρίζουν

Τα φορέματα ταξιδεύουν σε νέους δρόμους. Θα μπορούσε να είναι η Katharine Hepburn μούσα της Viard και να περπατάει ανέμελα στους δρόμους του σπιτιού της στο Connecticut φορώντας εκείνο το black n’ white, maxi dress βγάζοντας το καπέλο που το συνοδεύει για να ατενίσει το τοπίο γύρω της. Οι κορδέλες συντροφεύουν τα ρούχα με την ίδια ευκολία που ντύνουν τις πλεξούδες στα μαλλιά των μοντέλων. Τούλι σε κάθε απόχρωση και εναλλαγή χρωμάτων από τα πιο μουντά στα πιο φωτεινά με επιδεικτική ευκολία.

Η άνεση μέσα από το Haute Couture βλέμμα

Σε μία θάλασσα από κρόσσια, κορδέλες, διαφάνειες και λάμψεις, ο οίκος Chanel θύμισε στο κοινό ότι η άνεση δεν έχει όρια και περιορισμούς. Αρκεί να έχεις τον κατάλληλο δημιουργό και διοργανωτή που θα μπορέσει να παντρέψει τις πιο κλασικές και ρομαντικές τάσεις με το σύγχρονο.  

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: