Celine AW21: Όταν τα ρούχα αναδύονται μέσα από ένα ψυχεδελικό παραμύθι

Ο Γαλλικός οίκος υπό τα έμπειρα και δημιουργικά χέρια του creative director του, Hedi Slimane, παρέδωσε στο κοινό ένα υπέροχο σόου.

Κάνοντας ένα σύντομο browsing στους προηγούμενους μήνες, είναι εύκολα διακριτό ότι η πανδημία «έβαψε» με τα δικά της χρώματα κάθε πτυχή της ζωής μας. Μη θέλοντας πολλές φορές να δείξουμε το μέγεθος της επιρροής της πάνω μας, παρουσιάζουμε μια πιο εκλεπτυσμένη εικόνα των πραγμάτων, όμως αυτή είναι ενίοτε πλασματική. Πίσω της ελλοχεύουν πιο σκοτεινές στιγμές της ψυχολογίας μας, εκείνες που μοιάζουν με ένα κράμα του πραγματικού και του ονείρου. Και αυτό είναι που αποπνέει o Hedi Slimane, creative director του οίκου Celine για την παρουσίαση της νέας συλλογής του οίκου.

Celine AW21: Όταν τα ρούχα αναδύονται μέσα από ένα ψυχεδελικό παραμύθι

Μέσα στους χώρους του Château de Vaux-le-Vicomte, ενός κάστρου της Baroque, Γαλλικής εποχής στο Maincy, νοτιοανατολικά του Παρισίου, παρέλασαν τα μοντέλα του οίκου μεταφέροντας το απώτερο μήνυμά του που απευθύνεται στους νέους της πανδημίας. Το μετέωρο της ψυχολογίας και της ζωής μας αυτό το διάστημα μετατράπηκε σε ένα νοητό σκοινί πάνω στο οποίο ακροβάτησαν τα ρούχα σε κλασικούς, λιγότερο τολμηρούς συνδυασμούς. Το θέαμα παρέπεμπε περισσότερο σε αχνές αναμνήσεις ενός ονείρου που προσπαθούσε να ενώσει τα κομμάτια του παζλ και να δημιουργήσει μία ολοκληρωμένη του εικόνα.

Η συλλογή εστιάζει σε κομμάτια της Βρετανικής κληρονομιάς, μία διαχρονική ντουλάπα που αναμειγνύει με τον δικό της τρόπο το street style με το home wear. Jeans, crop tops, leather jackets, καπαρντίνες και γαλότσες που συνθέτουν τις εμφανίσεις κάθε στυλάτης αλλά πολύ πρακτικής και άνετης γυναίκας.

Celine AW21: Όταν τα ρούχα αναδύονται μέσα από ένα ψυχεδελικό παραμύθι

Το Château de Vaux-le-Vicomte φιλοξένησε το όραμα ενός ανθρώπου που βρήκε τον τρόπο να ταιριάξει τις κλασικά μοντέρνες επιλογές του σήμερα με τον παραμυθιακό του χαρακτήρα. Σίγουρα ο Nicolas Fouquet που αγόρασε το 1641 αυτό το μικρό κάστρο και κατοικία του Vaux-le-Vicomte δε φανταζόταν σε καμία περίπτωση τη χρήση του ως κάδρο του γαλλικού οίκου Celine για τη μετά lockdown εποχή σχεδόν τέσσερις αιώνες αργότερα.

 5 μεταβατικά ρούχα που μετατράπηκαν σε «απαραίτητα» μέσα στο lockdown

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: