Cate Blanchett: 5 εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί που μας έχουν μείνει αξέχαστες

Θα μου είναι δύσκολο, λοιπόν, να σου κρύψω ότι το στιλ της Cate Blanchett δεν με εμπνέει. Ίσως όχι με τον πιο φανερό τρόπο, ακόμη και πιο τον πιο θεωρητικό, κοιτώντας εμφανίσεις της Blanchett κάτι έχω πάρει απ” αυτές. Παρ” όλα, το μεγαλύτερο μάθημα όλων είναι ένα: φόρα ό,τι σε εκφράζει. Αυτό είναι ένα στοιχείο «παρών» σε όλες της, τις εμφανίσεις. Αυτό είναι και το βασικότερο μάθημα στιλ -ζωής, όπως θες μπορείς να το πάρεις- που μπορούμε να πάρουμε από την Cate Blanchett και το μόνο που -ας είμαστε ειλικρινείς-, αξίζει να γνωρίζουμε.

Διάβασε ακόμη:

Αποφεύγοντας να μιλήσω περισσότερο για το πόσο την θαυμάζω (ή το στιλ της) θα μπω στο δια ταύτα: με αφορμή τα 51ά γενέθλιά της, που είναι σήμερα, θα σου μιλήσω για τις αγαπημένες (όχι μόνο δικές μου αγαπημένες) μας εμφανίσεις της. Θα επικεντρωθώ στην κατηγορία “red carpet look” γιατί εκεί έχει προσφέρει και μερικά από τα πιο iconic looks της. Από το εκπληκτικό Givenchy φόρεμά της στα βραβεία Όσκαρ το 2011, μέχρι και τα πιο παλιά, αλλά classics όπως το John Galliano φλοράλ φόρεμα που είχε φορέσει το 1999, παρακάτω επιλέξαμε τις 5 εμφανίσεις της στο κόκκινο χαλί που έχουν αφήσει ιστορία.

1999

AP Photo/ Michael Caulfield

Από τις πιο αξέχαστες στιγμές της, ήταν στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ το 1999. Η Blanchett εμφανίστηκε με ένα Dior Couture φόρεμα του John Galliano το οποίο αντιπροσωπεύει τη μόδα των ’90s με τον πιο fashion forward τρόπο. Το μίνιμαλ beauty look της αλλά και η λεπτομέρεια στο πίσω μέρος του φορέματος είναι μια διαχρονική εμφάνιση που πάντα θα θυμόμαστε.

2010

AP Photo/Matt Sayles

Μια θριαμβευτική στιγμή για την Blanchett, το look της στις Κάννες με το εξαιρετικό αυτό Alexander McQueen φόρεμα. Η επιλογή αυτή του φορέματος έχει μεγάλη σημασία, μιας και το είχε διαλέξει ο ίδιος ο McQueen για την Cate, λίγους μήνες πριν τον θάνατό του.

2011

AP Photo/Matt Sayles, AP Photo/Chris Carlson

Ίσως από τις πιο εμβληματικές εμφανίσεις που έχουμε δει στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ. Το αιθέριο, αλλά φουτουριστικού ύφους ταυτόχρονα, Givenchy Couture φόρεμα αρχικά, ήταν άρτιο ως προς την κατασκευή του. Έπειτα, ο συνδυασμός του κίτρινου και ροζ αλλά και οι λεπτομέρειες στις χάντρες κάνουν το ρούχο, to die for.

2014

Chris Pizzello/Invision/AP

Από τα πιο ακριβά looks που έχουμε δει στο κόκκινο χαλί. Με το κόστος του συνόλου της Blanchett να ξεπερνάει τα 18 εκατομμύρια δολάρια, από το Armani Prive φόρεμά της, μέχρι και τα πανέμορφα Chopard κοσμήματά της, η ηθοποιός τράβηξε όλα τα βλέμματα επάνω της.

Δες ακόμη:

2019

Joel C Ryan/Invision/AP

Η Cate Blanchett αποδεικνύει ότι παίρνει ρίσκα ακόμα και στο κόκκινο χαλί, ειδικά μετά το look αυτό που έκανε στα φετινά Bafta Awards. Το Christopher Kane μαύρο φόρεμά της με τις λεπτομέρειες από πολύτιμους λίθους στο στέρνο, ήταν από τις πιο edgy εμφανίσεις της ηθοποιού, αλλά και από τις πιο επιτυχημένες.

Κεντρική φωτογραφία: Jordan Strauss/Invision/AP

Moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: