Brownies το … κολασμένο


Μια πολύ εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο σοκολατένιο bownie με καρύδια, γαρνιρισμένο με σαντιγί και σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας. Ένα υπέροχο brownie το οποίο σίγουρα θα λατρέψετε.

Υλικά

  • Για το Brownies:
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 50 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 40 γρ. κακάο σκόνη
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. καρύδια, χοντροθρυμματισμένα
  • Για γαρνίρισμα:
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης [35% λιπαρά]
  • 2 κοφτές κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς, βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψί 30Χ40 εκ. και τη στρώνετε με ένα λαδόκολλα.
  2. Λιώνετε σε μπεν μαρί το βούτυρο με τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε για 3 λ. να μισοκρυώσει ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη κάνει κρούστα. Προσθέτετε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά, τα 100 γρ. καρύδια, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώνει.
  4. Για το γαρνίρισμα:Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε πηχτή σαντιγί. Με ένα κορνέ γαρνίρετε το brownie με τη σαντιγί και το περιχύνετε με σιρόπι σοκολάτας και [προαιρετικά] καραμέλας. Πασπαλίζετε με τα υπόλοιπα 50 γρ. χοντροκομένα καρύδια και σερβίρετε. Συνοδέψτε το με παγωτό βανίλια και extra σαντιγί και απογειώστε τη γεύση σας.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: