Μπουτάρης για Άνθιμο: «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται;»

Μπουτάρης για Άνθιμο: «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται;»

Για τις μεταξύ τους σχέση και την κόντρα που είχαν στο παρελθόν μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου στην Ιερά Μητρόπολη, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, και ο Άνθιμος, οι οποίοι θα δουλέψουν μαζί σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και συγκεκριμένα στον τομέα της ανακύκλωσης των απορριμμάτων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου πως είναι η σχέση τους τώρα και αν έχει ξεπεραστεί το «αγκάθι» του παρελθόντος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολίασε: «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται; Το θέμα είναι να μην πάρει διαζύγιο. Είχαμε κάνει κακή αρχή, τελικά βρήκαμε δίοδο συνεννόησης. Μας συνδέει η κοινή αγάπη μας για την πόλη. Η θρησκευτική και η πολιτική αρχή της πόλης πρέπει να συνεργαστούν θέλουν δεν θέλουν».

«Η είναι διαρκής. Μπορεί κάποια στιγμή να υπάρχει μια διαφωνία, όμως δεν πρέπει να σκοτωθούμε. Θα κάνουμε συζήτηση. Κι αν ακόμη διαφωνούμε κάπου, συμφωνούμε σε αρκετά άλλα θέματα» είπε από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Άνθιμος.
Σε ότι αφορά την ανακύκλωση, τονίστηκε πως ο μητροπολίτης θα συναντηθεί αύριο με τους 140 εφημέριους του νομού από τους οποίους θα ζητήσει να ενημερώνουν στη διάρκεια των κηρυγμάτων τους πιστούς.
Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες σε όλους τους Ιερούς Ναούς θα αναρτηθούν αφίσες για την ανακύκλωση, θα μοιραστούν φυλλάδια στους πιστούς, ενώ θα τοποθετηθούν οι ειδικοί μπλε κάδοι. Παράλληλα, τα μέλη των Ενοριακών Πνευματικών Κέντρων θα συμμετέχουν σε εκστρατείες καθαρισμού που διοργανώνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Σχετικά με το μήνυμα που θέλουν να στείλουν στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για την προστασία του περιβάλλοντος ο κ.Μπουτάρης τόνισε: «Είναι δύσκολη η αλλαγή της νοοτροπίας όσον αφορά την ανακύκλωση,όμως οι κληρικοί θα είναι οι “ταχυδρόμοι” μας σ’ αυτή την προσπάθεια».

Μπουτάρης για Άνθιμο: «Υπάρχει ζευγάρι που δεν σκοτώνεται;»

Tags: , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: