Μπουτάρης: Δε θα δώσω καμία «ευλογία» και κανένα δαχτυλίδι


«Ασχολούμαι με την τοπική αυτοδιοίκηση 16 χρόνια. Δύο τετραετίες στην αντιπολίτευση και δύο τετραετίες ως δήμαρχος. Κι έχω πει επανειλημμένα ότι το δημαρχιλίκι δεν είναι επάγγελμα. Είναι μια προσφορά υπηρεσίας. Με αυτή τη λογική, έχω πει ότι δύο θητείες για τον δήμαρχο φτάνουν και περισσεύουν. Βάλτε και την ηλικία μου, δεν είμαι και κανα τζόβενο, ε;», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open και εξηγώντας γιατί αποφάσισε να μη διεκδικήσει ξανά τη δημαρχία.

«Την απόφαση αυτή την πήρα ουσιαστικά τέλη του καλοκαιριού, αρχές Σεπτεμβρίου. Υπέστην πολύ μεγάλη πίεση, και εσωτερική πίεση, “πού θα αφήσεις την πόλη”. Και λέω ρε παιδιά τι θα πει πού θα αφήσω την πόλη; Η πόλη είναι σκεπτόμενοι άνθρωποι. Θα δούνε τι κάναμε, θα δούνε τι δεν κάναμε και από εκεί και πέρα θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσει κάποιος που είναι στην ίδια ρότα με μας ή όχι», ανέφερε.

Ερωτηθείς αν θα δώσει την «ευλογία» του σε κάποιον από τους υποψηφίους διαδόχους του, ξεκαθάρισε πως δεν θα δώσει καμία «ευλογία», προσθέτοντας: «Όπως δε δίνω και κανένα δαχτυλίδι, γιατί μου έχουνε πει ότι πρέπει να ορίσεις τον διάδοχο και τέτοια». Διευκρίνισε ότι η κίνηση από την οποία προέρχεται θα αποφασίσει ποιον θα προτείνει ως υποψήφιο αυτή τη φορά, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να προτείνει ο ίδιος οποιονδήποτε.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: