Μπουτάρης: Αν δεν έχουν βία οι χρυσαυγίτες, δεν μπορούν να ζήσουν

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, και η επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Ανοιχτή Πόλη», Ρία Καλφακάκου, μίλησαν στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4», για το περιστατικό που εκτυλίχθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης την Τρίτη με την παρέμβαση μελών τη Χρυσής Αυγής.

Όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, όλο το κλίμα από τις δύο τοποθετήσεις του δημοτικού συμβούλου της «Ελληνικής Αυγής», Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ήταν εξαρχής επιθετικό, ενώ πρόσθεσε ότι «γενικότερα όταν έρχεται στο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί δεν έρχεται κάθε μέρα, πετάει τις ρουκέτες του και σηκώνεται και φεύγει. Δεν περιμένει καν να ακούσει απαντήσεις στα ερωτήματα που θέτει. Αυτή η συμπεριφορά δεν είναι σοβαρή για ένα Δημοτικό Συμβούλιο».

«Χθες το βράδυ χωρίς να μπορώ να το βεβαιώσω μετά από δύο φορές που μίλησε, και αφού απερρίφθη η πρόταση του, εμφανίστηκε μια ομάδα με τη συμμετοχή του βουλευτή Γρέγου, ήρθαν με πανό, μοιράσανε προκηρύξεις και κάνανε φασαρία δέκα λεπτά, διέκοψε η κ. Γούλα τη συνεδρίαση, φωνάξανε ότι ήταν να πούνε και φύγανε. Δεν δημιουργήθηκε μεγαλύτερη φασαρία, αλλά είναι ενδεικτικό του τρόπου που αντιμετωπίζουν τα πράγματα.

Ντρέπομαι που έχουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο δύο εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η τακτική τους, αν δεν έχουν βία και αν δεν είναι επιθετικοί για να επιβάλλουν την άποψη τους δεν μπορούν να ζήσουν, αυτό τους τρέφει. Δεν είναι απλά διχαστικοί οι όροι, είναι φασιστικοί οι όροι που θέλει να επιβάλει η Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε ακόμα.

Από την πλευρά της, η κα. Καλφακάκου δήλωσε πως «είναι ντροπή αυτός ο άνθρωπος να είναι στην ελληνική Βουλή, είχε το ύφος και την φρασεολογία ενός αμόρφωτου τραμπούκου», αναφερόμενη στην λεκτική επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Αντώνη Γρέγο.

Σύμφωνα με την ίδια, η εισβολή της Χρυσής Αυγής συνέβη επειδή μπήκε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της λύσης του «Μακεδονικού» και των συλλαλητηρίων. «Εγώ τους προκαλώ, και λέω και αυτά που είπα χθες, ότι είναι μια εγκληματική οργάνωση που δολοφονεί, είναι ναζί και απόγονοι των γερμανοτσολιάδων. Τους προκαλώ να έρθουν με αυτόφωρο, όπως μου λέγανε, και με μήνυση. Τα επαναλαμβάνω κάθε στιγμή», τόνισε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: