Μπουρέκια γεμιστά με πατάτα και κιμά! Τρώγονται δυό-δυό!!!


Τρώγονται δυό-δυό!!!

Νόστιμα τραγανά μπουρέκια για όλες τις ώρες!
Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε από την προηγούμενη μέρα και να τα ψήσουμε την τελευταία στιγμή!
Επίσης να τα ετοιμάσουμε και να τα βάλουμε στην κατάψυξη!

Υλικά:
Σπιτικά φύλλα ή χοντρά της αγοράς
Για τη γέμιση πατάτας, 2 μέτριες πατάτες, 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, τυρί τριμμένο φέτα, μαιδανό, αλάτι και πιπέρι μαύρο και κόκκινο.

Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι, προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το τυρί, το μαιδανό και το αλάτι με τα πιπέρια..

Για τη γέμιση με κιμά, 1/4 κιμά μοσχαρίσιο 1 κρεμμύδι ξερό και 1 πράσο αλάτι και πιπέρι.
Σοτάρουμε τα υλικά μέχρι να ξεσβολιάσει ο κιμάς.

Κόβουμε τα φύλα σε τρίγωνα, τα περνάμε με το πινέλο με το υγρό μείγμα των αυγών και κάνουμε μπουρεκάκια.
Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα περιλούζουμε με το χυλό μου μας περίσσεψε.
Ο χυλός για το άλειμμα των φύλλων, και που θα τα περιλούσουμε είναι, 1 1/2 φλιτζάνι γάλα, 1/2 φλιτζάνι νερό, 2 αυγά, 3/4 φλιτζάνι ηλιέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι.

Σε αυτή τη φάση μπορούμε να τα βάλουμε στο ψυγείο μέχρι την άλλη μέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 230 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν!


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: