Μπούκουρας: Έζησα τη δεύτερη εφηβεία μου στη Χρυσή Αυγή

Σε απολογία κλήθηκε ο Ευστάθιος Μπούκουρας ως κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο πρώην βουλευτής του κόμματος χαρακτήρισε κολλητό του τον Ηλία Παναγιώταρο και είπε ότι εκείνος του πρότεινε να είναι υποψήφιος με τη Χρυσή Αυγή.

Όπως ανέφερε, προέρχεται από το πατριωτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και ότι στη Χρυσή Αυγή βρήκε πλήρη εφαρμογή το σύνθημα του Ανδρέα Παπανδρέου «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες».

Με εξαίρεση τους Παναγιώταρο, Μπαρμπαρούση και Αλεξόπουλο, ο Μπούκουρας υποστήριξε ότι η σχέση του με τα υπόλοιπα στελέχη ήταν επιδερμική και τόνισε ότι ήταν μέλος του κόμματος παρά μόνο υποστηρικτής.

Ακόμα, ο Μπούκουρας ανέφερε ότι έζησε τη δεύτερη εφηβεία του στη Χρυσή Αυγή, αναφέροντας «το γλέντησα στη Χρυσή Αυγή: τα ταξίδια, οι ομιλίες, το κρασάκι, το παρεάκι. Την ιστορία τη γράφουν οι παρέες» για να προσθέσει ότι συμμετείχε σε εκδηλώσεις μόνο όταν συνόδευε τον Παναγιώταρο και «με κέρναγε κρασάκι».

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του δεν είχε επιρροή στη Χρυσή Αυγή για να εκφέρει την άποψή του και ότι δεν γνώριζε καμία επίθεση της Χρυσής Αυγής πριν από τη δολοφονία Φύσσα.

Πρόεδρος: Ζητήσατε επίσημη ενημέρωση για τη δολοφονία Φύσσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα;

Μπούκουρας: Όχι, δεν έγινε στην περιοχή μου

Πρόεδρος: Και τι είναι το Κοινοβούλιο; Εδώ η Κόρινθος και η Θεσσαλονίκη χώρια;

Ερωτηθείς για τα όσα είχαν συμβεί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή με την παρουσία μελών της Χρυσής Αυγής και τους πυροβολισμούς ο Μπούκουρας ανέφερε «πήγα να τιμήσω τον ήρωα της Ελλάδος που πολέμησε στην Κορέα». Δήλωσε ότι ήταν παρών στους πυροβολισμούς, πυροβόλησε και εκείνος με την έδρα να σχολιάζει «παρόλο που προέρχεστε από το ΠΑΣΟΚ…».

Ουδέποτε επίσης έπεσαν στην αντίληψη του ναζιστικά σύμβολα, ενώ για τον χαιρετισμό- επισημαίνοντας πως δεν είδε «επώνυμα πρόσωπα» να τον χρησιμοποιούν- εξέφρασε την άποψη πως είναι δικαίωμα του καθενός να χαιρετάει έτσι αν θέλει. Όπως τόνισε «ο χαιρετισμός είναι αρχαιοελληνικός και αν και τον χρησιμοποίησε ο Χίτλερ δεν σημαίνει ότι θα χαρίζουμε τα αρχαιοελληνικά σύμβολα».

Η δίκη θα συνεχιστεί σήμερα με την απολογία του Χρήστου Παππά, ενώ οι δύο τελευταίοι που πρόκειται να απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα είναι ο αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος και ο νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: