Μπορώ να τον πείσω ότι αυτό που έχουμε είναι μια σχέση ολοκληρωμένη;

Γνώρισα πριν 3 κάποιον και ήμαστε μαζί κάποιους μήνες. Χωρίσαμε γιατί είχα καθυστέρηση και δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του. Εν τέλει δεν ήμουν έγκυος.

Ένα χρόνο μετά εμφανίζεται ζητώντας με και θέλοντας να τον ξαναεμπιστευτώ. Μα εγώ φέρθηκα ανόητα σαν εκδίκηση και από τότε βρισκόμασταν μόνο για σeξ. Από πέρσι τον Ιούλιο προσπάθησα να το «κόψω» μαζί του, να προχωρήσω.

Μέχρι και Νοέμβριο έστελνε να με δει ενώ του έλεγα να με αφήσει να προχωρήσω. Ξαναμιλήσαμε πριν από ένα μήνα και βρεθήκαμε στο καινούριο του σπίτι και φυσικά κατέληξε στο κρεβάτι. Πάντα είναι καλός μαζί μου και γελάμε, κάνουμε πλάκα.

Προσπάθησα να προχωρήσω και δεν μπορώ

Είμαστε πολύ άνετοι μεταξύ μας και ενδιαφέρεται. Με περιποιείται και πάντα μου κάνει έρωτα και όχι σeξ. Αυτά τα δύο χρόνια πάντα επιδιώκει να με δει και κυνηγάει να με δει ξέροντας πώς νιώθω για εκείνον και ας μην φέρθηκα ωραία.

Από τότε που φέρθηκα έτσι, άλλαξε και δεν με βλέπει σοβαρά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Προσπάθησα πολλές φορές να το τελειώσω και να προχωρήσω και δεν μπορώ. Πόσο ακόμα να συμβιβάζομαι με σeξ όταν τον θέλω πίσω και αυτός το παίζει χαλαρός;

Στο ερώτημα απαντά η Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια Νάσια Σκαμπαρδώνη

Αγαπητή αναγνώστρια,

Διαβάζοντας προσεκτικά όσα μας εξιστορείτε τα πράγματα όπως φαίνονται είναι απλά και τα δεδομένα που έχετε μπροστά σας είναι ξεκάθαρα. Αρκεί όμως εσείς να τα δείτε, να τα αποδεχτείτε και να κάνετε μια επιλογή. Μια επιλογή όμως που θα την στηρίξετε και δεν θα αμφιταλαντεύεστε.

Εκείνος με τη στάση του ξεκαθαρίζει τα «θέλω» του και εσείς μένετε να επιλέξετε αν τα μισά από αυτά που θέλετε που σας δίνει, σας καλύπτουν. Δεν δείχνει εκείνος να είναι αναποφάσιστος αλλά εσείς. Δε μπορείτε από ότι φαίνεται τόσα χρόνια να τον πείσετε να το δει σαν σχέση ολοκληρωμένη και δεν είναι δικό σας φταίξιμο αυτό.

Το συναισθηματικό κενό μέσα σας

Και μάλιστα οποιαδήποτε προσπάθειά σας για κάτι τέτοιο αν ο ίδιος δεν θέλει θα είναι απρόσφορη και θα διαιωνίζετε μια αδιέξοδη κατάσταση σeξουαλικού περιεχομένου μόνο που θα σας πληγώνει όλο και περισσότερο και θα μεγαλώνει το συναισθηματικό κενό μέσα σας.

Και προφανώς τότε με την καθυστέρηση που είχατε και δεν σας άρεσε η συμπεριφορά του, το ένστικτό σας κι η λογική σας πιθανότατα δεν έκαναν λάθος γιατί και όλα τα χρόνια που ακολούθησαν ουσιαστικά ο τρόπος σκέψης του δεν συνάδει με τον δικό σας.

Εκείνη που συμβιβάζεται, είστε εσείς

Εν ολίγοις εκείνη που συμβιβάζεται, είστε εσείς και καλείστε να αποφασίσετε αν θα παραμείνετε σε αυτά που σας προσφέρει ή θα διεκδικήσετε αυτά που θέλετε πηγαίνοντας παρακάτω. Αν θέλετε να κάνετε μια προσπάθεια πριν αποφασίσετε να αποχωρίσετε μπορείτε να κάνετε μια σοβαρή και ώριμη συζήτηση μαζί του εξηγώντας του τις ανάγκες σας τις συναισθηματικές και πως αυτές πληθαίνουν με τον καιρό και δεν καλύπτονται μόνο με σeξουαλικές συναντήσεις.

Από εκείνο το σημείο θα πρέπει να δείξετε σταθερότητα στις αποφάσεις σας, και αν δεν πάρετε τις απαντήσεις που θα θέλατε θα πρέπει να κάνετε χώρο στη ζωή σας για να ανασυγκροτηθείτε και για να χωρέσετε το καινούργιο. Η συνήθεια και η εξοικείωση έχουν τρομερή δύναμη.

Να είστε δεκτική και αισιόδοξη

Οπότε μην απογοητεύεστε και μπαίνετε σε συγκρίσεις αμέσως, δείτε το σαν ευκαιρία να γνωρίσετε καινούργιους ανθρώπους, κοινωνικοποιηθείτε και ίσως εκπλαγείτε αν ανακαλύψετε πως σας αρέσουν άλλοι τύποι ανθρώπων και άλλα μοντέλα ανθρώπων που θα μοιραστείτε νέες εμπειρίες.

Να είστε δεκτική και αισιόδοξη χωρίς να δώσετε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για το «παρακάτω». Σκεφτείτε ότι απελευθερώνεστε για να κυνηγήσετε τα θέλω σας κι όχι απλά να εξυπηρετείτε τα θέλω άλλων που συγκρούονται με τα δικά σας.

Νάσια Σκαμπαρδώνη
Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεύτρια
Διαταραχές άγχους
nasiask@hotmail.com
6944606204
Στρατηγού Μακρυγιάννη 36 και 25ης Μαρτίου, Γέρακας, Αθήνα, 153 44

Χωρισμός: Mάθε να τον ξεπερνάς χρησιμοποιώντας τη λογική

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: