Μπορείς να κάνεις statement με ένα military jacket; Η Ζωή Κέρος απαντά καταφατικά

Η δημιουργός του πιο cool, νέου brand που ειδικεύεται στα army jackets, του ZoeK, μιλάει στο Queen.gr και μας δείχνει πώς να κάνουμε το χακί σακάκι μας key piece για όλα μας τα looks.

Με έδρα την Ελλάδα και τη Νέα Υόρκη, δράση στην Ευρώπη και έμπνευση από το ελληνικό ταπεραμέντο, η Ζωή Κέρος δημιούργησε το πρωτοποριακό fashion brand ZoeK μετά από ένα ταξίδι της στη Νέα Υόρκη. Στο αεροπλάνο, όταν επέστρεφε, και έχοντας στο μυαλό της εικόνες από τις mix&match εμφανίσεις των κοριτσιών στο Mπρούκλιν και στο Μανχάταν, σκέφτηκε πως αυτό που χρειάζεται κάθε outfit για να γίνει πιο cool είναι ένα «σωστό» military jacket. Και το έφτιαξε.

Με την ομάδα της δημιουργεί στην Ελλάδα τα απόλυτα ΙΤ statement μπουφάν, λεπτομερώς ζωγραφισμένα στο χέρι και με κεντημένες λεπτομέρειες. Μπορείς να τα βρεις στο site της, www.madebyzoek.com.gr, αλλά και να μάθεις όλη τη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία της πρώτης της, ολοκληρωμένης συλλογής, διαβάζοντας τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Εnjoy her!

Military chic

Jacket και δη military jacket: πώς αποφάσισες να δημιουργήσεις ένα fashion brand δομημένο πάνω σε ένα τόσο ξεχωριστό fashion item;

Είναι το μαύρο σακάκι του street style. Το μικρό μαύρο φόρεμα κάθε cool καθημερινής εμφάνισης με αμέτρητες δυνατότητες, συναρπαστικό εύρος styling και κλασικό dna ώστε να μην κουράζει ποτέ.

Τι είναι αυτό που κάνει τα δικά σου σχέδια μοναδικά σε σχέση με τα υπόλοιπα αντίστοιχα πανωφόρια;

Ό,τι είναι σχεδιασμένα το καθένα ξεχωριστά, στο χέρι με focus σε κάθε detail, η παραγωγή γίνεται στην Ελλάδα σε συνεργασία με μοναδικές γυναίκες – συνεργάτιδες σε όλα τα στάδια του production και με έμφαση σε sustainable υλικά.

Πώς νιώθεις όταν βλέπεις στον δρόμο γυναίκες να φορούν δικά σου κομμάτια;

Περήφανα και υπέροχα. Ελαφρώς αγχώνομαι δημιουργικά -για να είμαι απόλυτα ειλικρινής- όμως το βλέπω και απο μια άλλη οπτική και γίνομαι ο αυστηρός κριτής αυτού που βλέπω.

H Zωή Κέρος

Έχει «ηλικία» ένα τέτοιο ρούχο; Μπορεί να φορεθεί από όλες;

Ο χρόνος είναι κυκλικός και όχι γραμμικός. Τα ρούχα, η μόδα, οι τάσεις είχαν πάντα να κάνουν με συναίσθημα και ποτέ με ηλικία. Οπότε ΝΑΙ! Το ZoeK jacket μπορεί να φορεθεί από κάθε γυναίκα.

Περιέγραψέ μου τρία δικά σου αγαπημένα style combos με πρωταγωνιστή ένα jacket σου;

Για ένα πιο power sexy look, το camo print ZoeK μάξι φόρεμα με δαντελένιες λεπτομέρειες μαζί με sneakers. Για μια πιο urban cool εμφάνιση, το cargo παντελόνι σε χακί απόχρωση (*αγαπώ το match διαφορετικών χακί τόνων μεταξύ τους) με το αγαπημένο σου άσπρο t-shirt. Για ένα πιο ανοιξιάτικο και girly look, την Blur Pink ZoeK midi skirt.

Ποιο είναι το πιο περίεργο πράγμα που σου έχουν ζητήσει να ζωγραφίσεις/κεντήσεις πάνω σε ένα σακάκι σου;

Το άλογο της…το οποίο είναι απόλυτα χαριτωμένο αλλά δεν μπορούσα να το φανταστώ. Το customisation είναι το τέλειο δώρο εφόσον συνδυάζει μοναδικότητα και fashion statement με χρονική διάρκεια.

Φέτος βλέπουμε πως παρουσίασες την πρώτη ολοκληρωμένη σου συλλογή. Μίλησέ μας και για τα υπόλοιπα κομμάτια του brand σου;

Η πιο συχνή ερώτηση ήταν πως να συνδυάσω το ZoeK jacket μου οπότε μέσα από ιστορίες καθημερινού στυλ, σταδιακά γεννήθηκαν multitasking κομμάτια. Όλα τα κομμάτια από την SS22 συλλογή “Breeze of Change” συνθέτουν το urban military αφήγημα στην γκαρνταρόμπα κάθε δυναμικής γυναίκας. Όπως το iconic silk touch μάξι φόρεμα, τα funky linen kimono-dresses, τα παντελόνια joggers και τα πολυμορφικά T-shirt από οργανικό βαμβάκι. Φέτος με την ομάδα του design, δημιουργήσαμε τρια prints που είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για το brand, με το χακί πάντα ως το κυρίαρχο χρώμα.

Eκτός από το military look ποιο άλλο στυλ ντυσίματος σε εκφράζει; Θα σε βλέπαμε ποτέ, πχ., με ένα σούπερ extravagant σύνολο;

Φυσικά, δεν υιοθετώ το στυλ-στολή – π.χ όταν κάποιος φορά διαρκώς και συνέχεια το ίδιο- αλλά το στυλ-momentum. Συνδυάζω τον αγαπημένο μου ενδυματολογικό κώδικα με την στιγμή. Οπότε στοιχεία military υπάρχουν πάντα, και συνδυάζονται με την στιγμή.

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε σχέση με τα ZoeK;

Να αποκτήσει το δικό του global network αλλά και μια exclusive συνεργασία με ένα Ευρωπαίο καλλιτέχνη/graffiti artist.

Μία γυναίκα είναι καλοντυμένη όταν…πιστεύει σε αυτό που φοράει.

moda

Tags: , , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: