Μπόνους 100 ευρώ για κυνηγούς που σκοτώνουν αγριογούρουνα

Μπόνους 100 ευρώ θα παίρνουν οι κυνηγοί για κάθε αγριογούρουνο που θηρεύουν ή βρίσκουν νεκρό, όπως ορίζει υπουργική απόφαση.

Tο μέτρο ισχύει για τους κυνηγούς των συνεργείων δίωξης και για τις ομάδες κυνηγών που δραστηριοποιούνται στις περιοχές όπου λαμβάνονται ειδικά μέτρα για την Αφρικανική Πανώλη των Χοίρων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος».

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ αναφέρει πως έχει εγκριθεί η λήψη ειδικών μέτρων και μέτρων επιτήρησης και ελέγχου για την πρόληψη της εισόδου και της διασποράς της Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων στις περιοχές της Δράμας και της Ξάνθης.

Οι περιοχές βρίσκονται κοντά στο χωριό Mochure της Βουλγαρίας όπου υπάρχουν κρούσματα Αφρικανικής Πανώλης των Χοίρων.

Τα μέτρα που προβλέπονται για Δράμα και Ξάνθη:

-Η απαγόρευση οποιασδήποτε ανθρώπινης δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένων της θήρας -πλην της θήρας αγριόχοιρου-, της διαχείρισης και εκμετάλλευσης των δασών, του αγροτουρισμού και της βόσκησης εκτρεφόμενων ειδών (βοοειδή, αιγοπρόβατα).

-Η θήρα του αγριόχοιρου επεκτείνεται και διενεργείται όλες τις ημέρες της εβδομάδας και χωρίς περιορισμούς στην κάρπωση, με σκοπό τη μείωση του πληθυσμού του αγριόχοιρου.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: