BMW Performance: Για αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν

 

 

 

 

Του Πέρη Χαλάτση

Στη ζωή μας οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Είτε πρόκειται για το ντύσιμο μας, το φαγητό μας η το αυτοκίνητο που οδηγούμε, μπορούμε να διαφέρουμε αν ξέρουμε ποιο είναι αυτό το  κάτι άλλο που θα μας ξεχωρίσει από τη μάζα.

Τα παραδείγματα είναι τυχαία αλλά η αλήθεια είναι αυτή. Η ποιότητα στη ζωή μας , μας κάνει να διαφέρουμε. Κάπως έτσι και η BMW για να δώσει μια άλλη αίσθηση του καλού απέναντι στα καλά αυτοκίνητα  που παράγει, δημιούργησε μια κατηγορία εξαρτημάτων που τα ονομάζει Performance και με αυτά κάνει τα ήδη καλά αυτοκίνητα της να ξεχωρίζουν και να διαφέρουν από τα …δικά της.

Στην παρουσίαση που έκαναν στις εγκαταστάσεις της BME στον Ασπρόπυργο ο κ. Φώτης  Τέμπελος (Training Manager BMW Group Hellas) και ο κ. Κωνσταντίνος Μακρής (After  Sales Business Development @Marketing BMW Group Hellas) σχετικά με τα Performance Parts είπαν ότι από το χώρο της εκπαίδευσης μέσα σε μια δεκαετία πέρασαν 17.000 άτομα. Η BMW όλη τη τεχνογνωσία που παίρνει από τους αγώνες αυτοκινήτων τις μεταφέρει στη συνέχεια στα αυτοκίνητα δρόμου. Έτσι δημιουργεί σταδιακά με τα εξαρτήματα Performance , ένα άλλο αυτοκίνητο που ακόμη και ο πιο αδιάφορος οδηγός δεν κάνει τα στραβά μάτια.

Η φιλοσοφία της BMW είναι να βελτιώνει κάθε τι που εξελίσσει. Με μεταφορική έννοια θα σας δώσω ένα  παράδειγμα. Ανάμεσα στα κλασσικά αυτοκίνητα παραγωγής και τα ηλεκτρικά μπήκαν τα υβριδικά.

Τα πρώτα Performance τα είδαμε το 2008 με τα κίτρινα χρώματα. Στη συνέχεια το 2010 στις νέες σειρές μπήκαν τα μπλέ χρώματα και από το 2012 ξεκίνησαν τα Performance με τα κόκκινα χρώματα (look@Feel/imagery “red Blue”.

Όπως μας διευκρίνισαν πολλά από τα BMW M Performance Parts δεν κάνουν σε όλα τα αυτοκίνητα. Μπαίνουν στις σειρές 1 εως 7 αλλά δεν κάνουν όλα σε  όλα.

Ποια είναι η βασική φιλοσοφία;  Δυναμισμός, σπορ χαρακτήρας και καινοτομία.

Ποιος είναι ο στόχος;  Τα έντονα συναισθήματα που συνδυάζονται με το αγωνιστικό DNA.

Τι χρειάζεται;

Πρώτα από όλα η διάθεση. Να δημιουργήσεις κάτι στο αυτοκίνητό σου που θα σε κάνει να ξεχωρίζεις.

Χρειάζεται  όμως και αρκετά καλό πορτοφόλι. Όλα κοστίζουν ακριβά.

Υπάρχει η λογική να κάνεις τις μετατροπές που θέλεις σταδιακά. Για να μην σας πνίγουν τα τσουχτερά αξεσουάρ. Όμως δεν μπορείς να κάνεις μια μετατροπή και να αφήνεις για μετά τη συνέχεια του. Είναι όπως το καλό ντύσιμο. Δεν φοράς ένα ακριβό πουκάμισο και έχεις μια γραβάτα της σειράς.

Κυρίως αυτοί που έχουν ήδη BMW μπαίνουν  πιο εύκολα στη διαδικασία της αλλαγής.

Υπάρχουν τρείς κατηγορίες ιδιοκτητών αυτοκινήτων BMW.

Η πρώτη ( μικρή κατηγορία) είναι από αυτούς τους ήδη  κατόχους μοντέλου Μ.

Η δεύτερη κατηγορία είναι οι κάτοχοι μοντέλων premium.

Η τρίτη κατηγορία είναι οι υποψήφιοι αγοραστές μεταχειρισμένων  αυτοκινήτων BMW.

Η τελευταία αυτή κατηγορία έχουν την τάση της επίδειξης και ψάχνουν  περισσότερο performance parts.

Κυρίως στο εξωτερικό και λιγότερο στην Ελλάδα λόγω της οικονομικής κρίσης αλλά και αβεβαιότητας υπάρχουν δύο κατηγορίες αγοραστών BMW performance parts. Όλα εξαρτώνται από το τι μπορείς να δώσεις.

Η BMW προσφέρει με την αγορά ενός καινούργιου BMW  ειδική έκδοση εργοστασιακού μοντέλου που είναι κάτι ανάμεσα στα τόπ AG και τα Μ model και για ήδη κατόχους BME αξεσουάρ που μπορούν να τοποθετηθούν στα ήδη υπάρχοντα μοντέλα.

Τι κερδίζει όμως κάποιος που αποφασίζει να ψαχτεί ανάμεσα στα performance parts.

Με τα σπόιλερς, τις μπροστινές μάσκες και τα καλλύματα καθρεφτών κερδίζει στο Look του αυτοκινήτου του. Κερδίζει όμως και στο βάρος αφού  τα performance parts είναι από στοιχεία με ανθρακονήματα και έχουν ειδική σχεδίαση .  Τα αυτοκίνητα αποκτούν αγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Στο εσωτερικό τα αυτοκίνητα εξοπλίζονται με υλικά Alcadara και Carbon.

Τα τιμόνι BMW M Performance έχει οθόνη ενδείξεων με τις λειτουργίες

  1. Πρόγραμμα Efficient Dynamics
  2. Πρόγραμμα sport ( χρονόμετρο, επιταχυνσιόμετρο)
  3. Πρόγραμμα αγωνιστικό (επιτάχυνση 0-100, χρονόμετρο πίστας κλπ)

Τέλος να επισημάνω ότι το BMW M Performance Kit αυξάνει την ιπποδύναμη του κινητήρα, την ισχύ, την επιτάχυνση και τη ροπή.

Και για  Mini JCW parts @ Acessories

Παρόμοια αξεσουάρ υπάρχουν και για τα Cooper.

Η BMW μας έδωσε να δοκιμάσουμε και τα δύο αυτοκίνητα. Δηλαδή και την BMW που έχει υποστεί τις μετατροπές αλλά και το Mini John  Cooper Works.

Το Mini δεν παίζεται. Φοβερό στήσιμο , φοβερό γκάζι και απίθανα κρατήματα. Ένα αγωνιστικό  «όπλο» για δυνατές συγκινήσεις.

Όλο το αυτοκίνητο δεν έχει καμιά σχέση με το αυτοκίνητο που βγαίνει στην αγορά. Είναι το κάτι άλλο.

Βέβαια αν σας πώ πόσο κοστίζουν τα εξαρτήματα που «φοράει» θα σας απογοητεύσω. Θα σας πώ μόνο ότι τα τέσσερα ζαντολάστιχα κοστίζουν  2.445 ευρώ ενώ τα αντίστοιχα ζαντολάστιχα της BMW 2.550 ευρώ.

 

 

BMW Performance: Για αυτούς που θέλουν να ξεχωρίζουν

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: