Blue Origin – Ουίλιαμ Σάτνερ: Η στιγμή που ο «Κάπτεν Κερκ» μένει άφωνος μπροστά στη διαστημική θέα – Δείτε βίντεο

Στα 90 του, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς»

Ένα νέο βίντεο που κάνει τη στιγμή του διαδικτύου δείχνει τη στιγμή που ο Ουίλιαμ Σάτνερ, ο ηθοποιός που για δεκαετίες ενσάρκωνε τον «κυβερνήτη Κερκ» στην σειρά Star Trek και τις ταινίες που ακολούθησαν, χάνει τα λόγια του αντικρίζοντας τη διαστημική θέα από το διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας Blue Origin.

Στα 90 του, ο Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος που έφτασε «με τόλμη εκεί που δεν έχει πάει ποτέ κανείς». Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 εχθές από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Στο διαστημόπλοιο επέβαιναν εκτός από τον Σάτνερ άλλα τρία άτομα: δύο επιχειρηματίες, που πλήρωσαν για το ταξίδι αυτό και ένα στέλεχος της εταιρείας. Η υποτροχιακή πτήση κράτησε μόλις 11 λεπτά και το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια στη Γη, με τη βοήθεια τριών αλεξιπτώτων.

Στο βίντεο από μέσα από το διαστημόπλοιο βλέπουμε τους τέσσερις επιβάτες του New Shepherd να «αιωρούνται» μέσα στην κάψουλα απολαμβάνοντας τη μηδενική βαρύτητα και να «τα χάνουν» αντικρίζοντας την αδιανόητη θέα από το New Shepard. Ειδικά ο 90χρονος Σάτνερ μοιάζει πραγματικά με μικρό παιδί καθώς θαυμάζει κολλημένος στο παράθυρο της κάψουλας το μοναδικό θέαμα και εκστομίζει μόνο ένα «ουάου».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: