«Μπλόκο» σπουδαστών σε Τζαβάρα..Τον κράτησαν υπό καθεστώς «ομηρίας» σε τηλεοπτικό σταθμό.

Για περισσότερες από τρεις ώρες το βράδυ της Παρασκευής, ο υπουργός ΠΑΙΘΠΑ Κώστας Τζαβάρας, βρέθηκε υπό καθεστώς «ομηρίας» από περίπου 200 σπουδαστές του Πύργου και πολίτες, καθηλωμένος στο στούντιο της Ολυμπιακής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.


Η τηλεοπτική εμφάνιση του Ηλείου πολιτικού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΟΡΤ στις εννέα, αποτέλεσε το έναυσμα κινητοποίησης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Πύργου. Πολύ σύντομα περίπου 100 νέοι συγκεντρώθηκαν έξω από το χώρο του στούντιο της ΟΡΤ και απέκλεισαν τον κ. Τζαβάρα, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να συναντηθεί αντιπροσωπεία τους μαζί του.

«Μπλόκο» σπουδαστών σε Τζαβάρα..Τον κράτησαν υπό καθεστώς «ομηρίας» σε τηλεοπτικό σταθμό.

Στη συνέχεια κατέφθασε ισχυρή αστυνομική δύναμη από τον Πύργο και την Αμαλιάδα και προς στιγμήν απειλήθηκαν επεισόδια με τους σπουδαστές που άρχισαν σταδιακά να αυξάνονται. Μετά την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων, ο υπουργός δέχθηκε να μιλήσει με αντιπροσωπεία των φοιτητών και για αρκετή ώρα παρέμειναν στα γραφεία της ΟΡΤ συζητώντας το επίμαχο θέμα του ΤΕΙ Πύργου.


Τα όσα ειπώθηκαν όπως υποστηρίζει η διοίκηση του καναλιού, καταγράφηκαν από την τηλεοπτική κάμερα και ένα αντίτυπο του περιεχομένου της κασέτας θα δοθεί το πρωί σε εκπροσώπους των σπουδαστών, ώστε να έχουν στα χέρια τους τις με τις δεσμεύσεις που όπως είπαν έλαβαν από τον κ. Τζαβάρα για μεγαλύτερη πίεση και προσπάθεια στο θέμα του ΤΕΙ.


Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης στο χώρο έξω από το στούντιο της ΟΡΤ έφτασαν να στηρίξουν τον αγώνα των σπουδαστών αλλά και να διατρανώσουν και τα δικά τους αιτήματα, πολίτες, εκπρόσωποι κομμάτων αλλά και εκπρόσωποι των εργολάβων δακοκτονίας οι οποίοι όπως δήλωσαν προχθές, έλαβαν δεσμεύσεις για την πληρωμή τους και για άλλη μια φορά δεν τηρήθηκαν. Παράλληλα κοντά στους σπουδαστές βρέθηκε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη. Μίλησε με τους σπουδαστές αλλά και με τον υπουργό και επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα μεταφέροντας τη συζήτηση που είχε με τον κ. Τζαβάρα για τα αιτήματα των σπουδαστών.

«Μπλόκο» σπουδαστών σε Τζαβάρα..Τον κράτησαν υπό καθεστώς «ομηρίας» σε τηλεοπτικό σταθμό.



Οι σπουδαστές θεωρούν πως ο κ. Τζαβάρας δεν παρενέβη και ως τοπικός βουλευτής προς όφελος του ΤΕΙ, ενώ έχουν οξύνει οι δηλώσεις του προ καιρού, περί διατήρησης του ΤΕΙ ως έχει.


Μετά από δύο ώρες αποκλεισμού του κ. Τζαβάρα από τους σπουδαστές έξω από το στούντιο της ΟΡΤ και αφού δεν διαφαινόταν κάποια θετική εξέλιξη στον ορίζονται η Αστυνομία αναζητούσε τρόπους ώστε να φυγαδεύσει τον υπουργό και έφτασε στο χώρο μια ολιγομελής ομάδα ΜΑΤ.


Παράλληλα αναμενόταν από την , μια διμοιρία ΜΑΤ με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Θανάση Ματσίκα. Τελικά αυτή η παρέμβαση δεν χρειάστηκε να γίνει. Ο πρόεδρος του Ομίλου που ανήκει η ΟΡΤ, Λεωνίδας Βαρουξής βγήκε στην είσοδο του κτιρίου και ζήτησε οποιαδήποτε πράξη διαμαρτυρίας να γίνει εκτός του χώρου του καναλιού, ώστε το προσωπικό της ΟΡΤ να λειτουργήσει ανεμπόδιστα.


Στη συζήτηση που είχε με τους σπουδαστές κατάφερε να τους μεταπείσει και οι τελευταίοι να φύγουν από το χώρο, αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο να απομακρυνθεί ο Κώστας Τζαβάρας… πλέον στις 12:30 τα μεσάνυχτα.

newsbeast.

«Μπλόκο» σπουδαστών σε Τζαβάρα..Τον κράτησαν υπό καθεστώς «ομηρίας» σε τηλεοπτικό σταθμό.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: