Μπισκοτένιες μαργαρίτες


Κίτρινες κ κόκκινες μπισκοτένιες “μαργαρίτες” για σήμερα με ψημένο αυγόγλασο 80 γρ αλεύρι, 140 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 90, γρ άχνη, 2 κρόκους, ελάχιστο ξύσμα πορτοκαλιού,για το γλάσο. 2 ασπράδια αυγών, 250 γρ άχνη, αφού ετοιμάσουμε τη ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

Ανοίγουμε τη ζύμη κ κάνουμε σχέδια με κουπάτ (τα μισά δηλαδή για το επάνω μέρος)


Προσοχή! Δεν ανοίγουμε τη ζύμη με αλεύρι,απλά με τη βοήθεια λαδόκολλα αλλιώς θα μας ξεκολλήσουν οι ροζέτες μετά το ψήσιμο.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη.

Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα που να κάνει “μύτες”, κάνουμε ροζέτες με κορνέ στο ένα μπισκότο κ ψήνουμε στους 130 στον αέρα για περίπου 20 λεπτά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170.

Ψήνουμε τα υπόλοιπα, δηλαδή τη βάση.

Γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας.

Δάφνη Λεμονάκη


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: