Μπισκότα- κρουασάν σοκολάτας


Ναι, είναι ακριβώς αυτό που φαντάζεσαι και είναι ότι χρειάζεστε για το πρωινό του Σαββάτου

Υλικά (20 μπισκότα)

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ. γλ. αλάτι
  • 2-3 κ. σ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. τυρί κρέμα
  • 5 κ. σ. ζάχαρη
  • ½ κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 σοκολάτες γάλακτος, της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλο αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Με ένα μίξερ χειρός χτυπάμε το βούτυρο, το τυρί κρέμα και 2 κ. σ. ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε ξανά, να ομογενοποιηθεί καλά.
  2. Ρίχνουμε το αλάτι στο αλεύρι και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι στο μείγμα σε δύο δόσεις, χτυπώντας ταυτόχρονα με το μίξερ. Χτυπάμε μέχρι το αλεύρι να ενσωματωθεί εντελώς.
  3. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μια διαφανή μεμβράνη και την απλώνουμε έτσι ώστε να πάρει το σχήμα ενός στρογγυλού ταψιού με διάμετρο 15 εκατοστά.
  4. Τη βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  5. Τοποθετούμε τα ράφια του φούρνου στην πάνω και στην κάτω θέση και προθερμαίνουμε στους 180ºC. Σπάμε τις σοκολάτες σε μπάρες, έτσι ώστε να έχουμε συνολικά 20 μπάρες.
  6. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την απλώνουμε σε μία ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια.
  7. Κόβουμε τη ζύμη σε 20 ορθογώνια κομμάτια διαστάσεων 5 επί 10 εκατοστά. Σε κάθε κομμάτι ζύμης, τοποθετούμε μία μπάρα σοκολάτας. (Προσοχή: οι άκρες της σοκολάτας θα πρέπει να προεξέχουν λίγο από τη ζύμη).
  8. Διπλώνουμε τη ζύμη γύρω από τη σοκολάτα και τοποθετούμε σε ταψί –που προηγουμένως έχουμε καλύψει με λαδόκολλα- με το σημείο της ένωσης προς τα κάτω.
  9. Αλείφουμε την πάνω πλευρά με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  10. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς. Αν μας έχει μείνει καθόλου σοκολάτα, τη σπάμε σε κομμάτια, τη λιώνουμε σε μπεν μαρί ( ή στον φούρνο μικροκυμάτων), και περιχύνουμε με αυτή τα μπισκότα.

Tips*: Για να βγουν πιο στρουμπουλά, καλό είναι να διαλέξεις μια πιο «παχιά» σε πλάτος σοκολάτα. Ή διαφορετικά τοποθέτησε δύο μπάρες σε κάθε κρουασάν, τη μία πάνω στην άλλη.

Έτοιμα!!!!

Πηγή: athensvoice.gr


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: