Bild: Πονοκέφαλος για τον Σολτς η απόφαση της BionTech να αναπτύξει την έρευνα για τον καρκίνο στη Βρετανία

Στα νέα γραφεία της «BionTech» στην πόλη Μάρμπουργκ έσπευσε ο Γερμανός Καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, όταν έμαθε ότι η εταιρεία βιοτεχνολογίας «BionTech» μεταφέρει το μεγαλύτερο μέρος της έρευνάς της για τον καρκίνο στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γραφειοκρατικά γρανάζια ήταν η αιτία της μετακόμισης, σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η συνιδρύτρια της εταιρείας και σύζυγος του Oυγκούρ Σαχίν, Οζλέμ Τουρετσί, ανακοίνωσε ότι η BionTech συνήψε συνεργασία με το Λονδίνο κι ότι μεταφέρει σημαντικό μέρος της έρευνάς της για τον καρκίνο στη Γηραιά Αλβιώνα.

Η ατμομηχανή της Ευρωζώνης αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα σε ο,τι αφορά τις επενδύσεις στην έρευνα, όπως η γραφειοκρατία, οι υψηλοί φόροι και η έλλειψη ειδικευμένων εργαζομένων.

Την Πέμπτη, όπως γράφει η γερμανική εφημερίδα «Bild», οι ιδρυτές της εταιρείας παρουσίασαν τις νέες εγκαταστάσεις στο Μαρμπούργκ, όπου στο μέλλον θα παράγεται «DNA πλάσματος » (σημαντικό για τη μεταφορά του γονιδιακού υλικού).

Το κόστος των νέων εγκαταστάσεων ανέρχεται στα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Με αφορμή τα εγκαίνια, ο καγκελάριος Σολτς επισκέφθηκε τα γραφεία όπου συνομίλησε αλλά και επαίνεσε τους επικεφαλής της γερμανικής εταιρείας βιοτεχνολογίας:

«Η επένδυση της BioNTech σημαίνει πολύ καλά νέα. Η πανδημία της νόσου Covid έδειξε τι μπορεί να κάνει η Γερμανία ως τοποθεσία για καινοτομία και παραγωγή φαρμάκων», τόνισε ο Σοσιαλδημοκράτης Καγκελάριος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: