Bild: Αντιμέτωπη με νέο «κύμα» προσφύγων η Ελλάδα. Εκτιμώνται σε πάνω από 150.000

The refugee camp at Calais, known as «The Jungle», where many thousands of refugees from the middle east, africa and asia have found temporary shelter. Calais, France, on Feb. 12, 2016 / ? ??????????? ??????????? ??? ?????, ??????? ??? ?? «? ???????», ???? 11 ???????????, 2016

Αντιμέτωπη με ένα νέο κύμα προσφύγων αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες εβδομάδες η χώρα μας, καθώς πάνω από 150.000 άνθρωποι ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Λιβύη και να αναχωρήσουν προς την Ευρώπη.

Αυτό αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα Bild, λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής στην οποία θα συμμετάσχει και η Τουρκία όπου οι Ευρωπαίοι αναμένεται να χαράξουν τη γραμμή που θα ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το υπουργείο Εσωτερικών της Γερμανίας εκτιμά ότι οι πρόσφυγες αυτοί θα κινηθούν προς την Ελλάδα και κατόπιν προς άλλες χώρες μέλη της ΕΕ μέσω της λεγόμενης οδού των Βαλκανίων.

Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει τη Δευτέρα να απαιτήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πλήρη καταγραφή και τον έλεγχο των προσφύγων που εισέρχονται στον χώρο Σένγκεν, αναφέρει ακόμη η συντηρητική εφημερίδα, επικαλούμενη πηγή στο ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα εξακολουθεί να δέχεται «κύματα» προσφύγων και μεταναστών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με στοιχεία του Διεθνή Οργανισμού Μετανάστευσης, πάνω από 83.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φθάσει στην Ελλάδα από τις αρχές του 2016.

Δημοσκόπηση κόλαφος για την Τουρκία

Στο μεταξύ, οι γερμανοί πολίτες εμφανίζονται δύσπιστοι απέναντι στις προσπάθειες της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Emnid, δύο στους τρεις Γερμανοί δεν θεωρούν την Τουρκία αξιόπιστο εταίρο στις προσπάθειες να επιλυθεί η συνεχιζόμενη κρίση των προσφύγων στην Ευρώπη,.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 23% των Γερμανών πιστεύει ότι η Τουρκία αποτελεί αξιόπιστο εταίρο στην κρίση των προσφύγων, ενώ το 66% έχει την αντίθετη άποψη.huffingtonpost.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: