Μπαχάμες: Τουλάχιστον 17 μετανάστες από την Αϊτή νεκροί στην ανατροπή πλεούμενου

Πλεούμενο ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από τις Μπαχάμες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 από τους δεκάδες μετανάστες από την Αϊτή που επέβαιναν σε αυτό, ανακοίνωσαν οι αρχές των νησιών.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε περί τη 01:30 (τοπική ώρα· 08:30 ώρα Ελλάδας), σε θαλάσσια περιοχή 11 χιλιόμετρα ανοικτά του νησιού Νιου Πρόβιντενς, καθώς ολοένα περισσότεροι Αϊτινοί προσπαθούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ για να σωθούν από την ανέχεια και τη βία των συμμοριών στη χώρα τους.

Ομάδες έρευνας και διάσωσης ανέσυραν τα πτώματα 17 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, ενώ άλλοι 25 επιβαίνοντες σώθηκαν, δήλωσε ο πρωθυπουργός Φίλιπ Ντέιβις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Σύμφωνα με τον κ. Ντέιβις, το ταχύπλοο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί οι μετανάστες πιστεύεται «ότι ανατράπηκε λόγω θαλασσοταραχής», καθώς κινείτο προς την κατεύθυνση του Μαϊάμι (Φλόριντα, νότια).

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Κλέιτον Φερνάντερ, στο σκάφος θεωρείται πως επέβαιναν ως και εξήντα άνθρωποι, κάτι που σημαίνει ότι εξακολουθούν να αγνοούνται δεκάδες.

Σύμφωνα με τις αρχές στις Μπαχάμες, δύο πρόσωπα συνελήφθησαν, καθώς θεωρείται πως ήταν οι διακινητές. Ο υπουργός Μετανάστευσης Κιθ Μπελ ανέφερε, επικαλούμενος επιζήσαντες, ότι κάθε επιβάτης πλήρωσε από 3.000 ως 8.000 δολάρια για το ταξίδι.

Η αμερικανική ακτοφυλακή έχει αναχαιτίσει και επαναπατρίσει πάνω από 6.100 Αϊτινούς στη θάλασσα από τον περασμένο Οκτώβριο. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό της τελευταίας εικοσαετίας.

Τον Μάιο, πλεούμενο με 842 μετανάστες από την Αϊτή που κατευθυνόταν στις ΗΠΑ εξετράπη της πορείας του και προσάραξε στις βόρειες ακτές της Κούβας. Νωρίτερα τον ίδιο μήνα, 11 άνθρωποι πνίγηκαν όταν πλεούμενο με αϊτινούς μετανάστες ανατράπηκε σε μικρή απόσταση από το Πουέρτο Ρίκο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: