«Μπαράκ Ομπάμα»: Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης..

Άνγκελα Μέρκελ: «Περιμένουμε την πρότασή της Ελλάδας»

«Μπαράκ Ομπάμα»: Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης..

Μπαράκ Ομπάμα: «Ελπίζουμε η να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης..»

«Ελπίζουμε η Ελλάδα να ανακάμψει εντός της Ευρωζώνης», τόνισε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη σημερινή συνάντησή τους στο Λευκό Οίκο.

Το ζήτημα της Ελλάδας και η οικονομική ανάπτυξη στην ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ο πρόεδρος Ομπάμα και η καγκελάριος Μέρκελ.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός ηγέτης στην εισαγωγική τοποθέτησή του, κατά τη συνέντευξη Τύπου, «αναμένουμε τις προτάσεις» για την Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «πρέπει να ανακάμψει η ανάπτυξη της χώρας». Επεσήμανε μάλιστα ότι η βιώσιμη ανάπτυξη της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι κρίσιμη για την οικονομία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά της, η Άνγκελα Μέρκελ τόνισε πως επιθυμία της Γερμανίας είναι η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρώπη, και σημείωσε πως τα προγράμματα που έχουν συμφωνηθεί με τις προηγούμενες κυβερνήσεις είναι η βάση επί της οποίας θα γίνουν οι συζητήσεις. Ανέφερε εξάλλου πως αναμένει την πρόταση της Ελλάδας, και μετά θα γίνουν οι σχετικές συζητήσεις.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις θέσεις του νέου πρωθυπουργού της Ελλάδας, η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Την Τετάρτη, θα υπάρξει ένα έκτακτο και αυτό που έχει σημασία είναι το τι θα θέσει στο τραπέζι η Ελλάδα. Η γερμανική πολιτική, από το 2010, έχει ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, οι βασικοί κανόνες παραμένουν οι ίδιοι: θα πρέπει να προσπαθήσετε (η Ελλάδα) και οι υπόλοιποι θα δείξουν αλληλεγγύη. Τα προγράμματα αποτελούν τη βάση για τις συνομιλίες. Πάντα λέω ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει βιώσιμο πρόγραμμα και θα το συζητήσουμε».

Στην εισαγωγikή της τοποθέτηση, πριν να απαντήσει σε ερωτήσεις, η Μέρκελ δεν αναφέρθηκε στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τον πρόεδρο Ομπάμα, σημειώνοντας επίσης ότι «έχουμε επιτύχει αρκετά όσον αφορά την Ευρωζώνη. Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, ειδικά όσον αφορά την ανάπτυξη» και επεσήμανε «ως παράδειγμα επιστροφής στην ανάπτυξη χωρών όπως η Ιρλανδία, η και η Πορτογαλία, μετά από διαρθρωτικές που προχώρησαν».

News.gr

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: