Μπαλούκου: Στην Αλβανία έχουν γίνει μεγάλα έργα υποδομών τα τελευταία 6 χρόνια

Απτή πραγματικότητα χαρακτήρισε τα έργα υποδομών σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας, όπως των μεταφορών και της ενέργειας, η υπουργός Υποδομών και Ενέργειας της Αλβανίας Μπελίντα Μπαλούκου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Τα τελευταία έξι χρόνια, 67 έργα σε όλη τη χώρα, συνολικής αξίας 42 δισεκατομμυρίων λεκ έχουν υλοποιηθεί σε αγροτικές περιοχές. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση των υποδομών μεταφορών και της ποιότητας ζωής των κατοίκων (έργα ύδρευσης/αποχέτευσης), έργα από τα οποία έχουν, ήδη, δει οφέλη περίπου 250.000 κάτοικοι της χώρας» τόνισε.

Αναφερόμενη στον ενεργειακό τομέα, η κ. Μπαλούκου υπογράμμισε την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας που άρχισε το 2014 και το οποίο έχει παράξει αποτελέσματα σε όρους ασφάλειας και ποιότητας των ενεργειακών προμηθειών.

Το ενεργειακό πεδίο αποτελεί έναν τομέα όπου υλοποιούνται επενδύσεις – πρόσθεσε – κυρίως σε νέους υποσταθμούς και σταθμούς μέσης τάσης. Σύμφωνα με την κ. Μπαλούκου, 14,5 δισεκατομμύρια λεκ έχουν επενδυθεί από την Εταιρεία Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (OSHEE) για τη βελτίωση του δικτύου και την κάλυψη των αναγκών των αγροτικών περιοχών.

Εξάλλου, ο οργανισμός αυτοκινητοδρόμων προχώρησε σε επενδύσεις αξίας 750 εκατομμυρίων λεκ με στόχο την αναβάθμιση των οδικών αξόνων του εθνικού δικτύου, που συνδέονται και με αγροτικές περιοχές σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται η ισοτιμία ευρώ-λεκ είναι: 1 ευρώ = 124,49 λεκ.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: