Μπαλάσκας: Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκουπίδια – Αναφερόμουν σε συμπεριφορές

«Ποτέ δεν θα έλεγα ανθρώπους σκόνη ή σκουπίδια» επισήμανε ο Σταύρος Μπαλάσκας, αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στα Εξάρχεια.

Η επίμαχη δήλωση

«Εκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας ηλεκτρική σκούπα η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά, με σχέδιο από τα επιτελεία της Αστυνομίας, ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Αστυνομία — και δεν θα το δέχονταν οι αστυνομικοί — να μπούμε ως ταύρος εν υαλοπωλείο ή σαν στρατός ή να κάνουμε εμείς Κύρου ανάβαση ή να κάνουμε την κάθοδο των μυρίων», ανέφερε χαρακτηριστικά τη Δευτέρα στον ΣΚΑΙ ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας αναφερόμενος στην επιχείρηση στα Εξάρχεια.

Να αναφέρουμε ότι οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΑΣΥ προκάλεσαν σάλο και διατάχθηκε ΕΔΕ.

«Αν δει κάποιος όλη τη δήλωσή μου θα καταλάβει, γιατί μιλάω για δημοκρατικότητα, λέω ότι οι συνάδελφοί μου έκαναν εξαίρετα τη δουλειά τους, μιλάω για τους ταλαιπωρημένους αυτούς ανθρώπους, τους πρόσφυγες, και αν ανατρέξει κάποιος στο ίντερνετ θα δει πολλές δηλώσεις μου αντιρατσιστικού χαρακτήρα για αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Δευτέρας στο STAR.

Ο ίδιος εξήγησε ότι αναφέρθηκε σε συμπεριφορές — σκουπίδια στα Εξάρχεια και σημείωσε ότι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στις δηλώσεις του. «Δυστυχώς, κάποιοι προσπάθησαν — προφανώς για πολιτικούς λόγους — στους οποίους εγώ δεν υπόκειμαι, γιατί δεν είμαι ούτε βουλευτής, ούτε πολιτικό πρόσωπο – να δημιουργήσουν μια κατάσταση, η οποία ενδεχομένως να τους χρησίμευε αλλού. Κακώς το έκαναν αυτό διότι εννοώ ότι υπάρχουν συμπεριφορές σκουπίδια και φαίνεται αυτό από τη δήλωσή μου αν κάποιος τη δει ολόκληρη».

Ο Σταύρος Μπαλάσκας πρόσθεσε ότι «ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. πολύ καλά έκανε και διέταξε ΕΔΕ μετά από όλη αυτήν την επίθεση που έγινε από μερικά ΜΜΕ, εφημερίδες και σάιτ. Από εκεί και πέρα καλό είναι μερικές φορές να διευκρινίζεται τι έχει συμβεί έτσι ώστε να ξέρουμε όλοι και να υπάρχει μια πολυπρισματική διαφάνεια».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: