Μπακογιάννης για ληξιπρόθεσμες οφειλές: Ο δήμος μπορεί μόνος του να ορίζει τον αριθμό δόσεων

Να ορίζει ο ίδιος ο δήμος Αθηναίων τον αριθμό των δόσεων για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, ζήτησε -για άλλη μια φορά- ο Κώστας Μπακογιάννης. Μιλώντας στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και απαντώντας σε παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τη μη θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση της ρύθμισης των 120 δόσεων, ο δήμαρχος επισήμανε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του δήμου από τη Moody’s.

Συγκεκριμένα, είπε ότι η αναβάθμιση αυτή «δείχνει ότι είναι ένας νοικοκυρεμένος δήμος με υγιή οικονομικά στοιχεία, που μπορεί μόνος του, το Δημοτικό Συμβούλιο, να αποφασίζει τον αριθμό των δόσεων, έχοντας πάντα πλήρη συναίσθηση της οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης στην πόλη. Γιατί δεν έχει κανένα νόημα να έχεις πλούσιο δήμο σε μια πόλη πτωχευμένη», είπε.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρθηκε και στα εμβόλια κατά του κορονοϊού, τα οποία χαρακτήρισε «δώρο της επιστήμης» και ότι «μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι θα βγούμε από την κρίση». Τόνισε όμως πως «δεν πρέπει να γίνει πολιτική με τα εμβόλια», ζητώντας «να τηρηθούν ότι προβλέπεται για τους εμβολιασμούς από τα υγειονομικά πρωτόκολλα».

Επίσης, αναφερόμενος στα σχολεία και το πότε θα ανοίξουν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Μπακογιάννης είπε ότι αν και μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση από την κυβέρνηση, «είμαστε έτοιμοι να τα επαναλειτουργήσουμε. Έχουν γίνει όσα προβλέπονται».

Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη μοριοδότηση 360 συμβασιούχων του, στο νέο διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρύξει τις επόμενες ημέρες.

Πολιτική

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: