Μπάιντεν: Θα υπάρξουν συνέπειες για την κακομεταχείριση των μεταναστών από τους συνοριοφύλακες

«Σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος που ανέλαβε την ευθύνη για τα όσα συνέβησαν – Συνεχίζεται η κατακραυγή για τους συνοριοφύλακες στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό

Έντονη είναι η πίεση που δέχεται η αμερικανική διακυβέρνηση, μετά τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών με έφιππους συνοριοφύλακες που κακομεταχειρίζονται Αϊτινούς μετανάστες στα σύνορα του Τέξας με το Μεξικό.

Το ζήτημα έφτασε και στον Τζο Μπάιντεν, που ανέλαβε την ευθύνη για την κατάσταση, ενώ διεμήνυσε ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις στους συνοριοφύλακες, κάνοντας λόγο για ντροπή για το έθνος.

Στις φωτογραφίες, οι έφιπποι συνοριοφύλακες είχαν χαλινάρια εναντίον των μεταναστών.

«Ασφαλώς, αναλαμβάνω την ευθύνη. Είμαι πρόεδρος», είπε στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. «Σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι άνθρωποι θα πληρώσουν» πρόσθεσε αναφερόμενος στους πράκτορες. «Δεν είναι απλά αυτό που είμαστε».

Ήδη διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση

Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών Αλεχάντρο Μαγιόρκας, που έχει προγραμματιστεί να μιλήσει στην ενημέρωση του Τύπου στον Λευκό Οίκο αργότερα σήμερα, έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση αυτή.

Παρά τη μεγάλη κατακραυγή που προκάλεσαν οι φωτογραφίες των συνοριοφυλάκων, η πίεση αυξάνεται επίσης στον Μπάιντεν για να ενισχύσει τον έλεγχο των συνόρων.

Στο μεταξύ, το Μεξικό προτρέπει τους Αϊτινούς στα σύνορα να εγκαταλείψουν την προσπάθεια και να επιστρέψουν στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμάλα για να ζητήσουν άσυλο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: