Μπάιντεν: Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν στις ΗΠΑ πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος – Δείτε βίντεο

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγη», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κοστίσουν φέτος στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια, υπερβαίνοντας το περσινό κόστος των 99 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε χθες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Μιλώντας στο Εθνικό Εργαστήριο για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στο Γκόλντεν του Κολοράντο, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι σχεδόν μία στις τρεις αμερικανικές κοινότητες έχει πληγεί μέσα στους τελευταίους μήνες από φυσικές καταστροφές που προκαλούνται από καιρικά φαινόμενα που έχουν επιδεινωθεί από την κλιματική αλλαγή.

«Ξέρουμε από πού προέρχεται αυτό, από την κλιματική αλλαγή. Ξέρουμε τι προκαλεί την κλιματική αλλαγή, η ανθρώπινη δραστηριότητα», είπε ο Μπάιντεν. «Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», συμπλήρωσε.


«Εδώ είναι τα καλά νέα: Κάτι που προκαλείται από ανθρώπους μπορεί να λυθεί από ανθρώπους», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν. Χαρακτήρισε την ανάγκη για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας ως «επιτακτική ανάγκη της οικονομίας και της εθνικής ασφάλειας» και είπε ότι δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, καθώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να γίνεται όλο και πιο σοβαρός κάθε χρόνο.

Ο Μπάιντεν είχε περάσει τη Δευτέρα στο Μπόιζ, στο Αϊντάχο και στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια, λαμβάνοντας ενημερώσεις για καταστροφικές πυρκαγιες και βλέποντας τις ζημιές που προκάλεσε η πυρκαγιά Caldor στις κοινότητες γύρω από τη λίμνη Ταχόε.

«Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα ότι αυτές οι πυρκαγιές υπερφορτώνονται από την κλιματική αλλαγή», είπε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι ο καταστροφικός καιρός δεν χτυπά με βάση την κομματική ιδεολογία. «Δεν πρόκειται για κόκκινες ή μπλε καταστάσεις. Πρόκειται για πυρκαγιές. Απλώς φωτιές ».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: