B.B. King: Tο τελευταίο αντίο στον θρύλο του μπλουζ

B.B. King: Tο τελευταίο αντίο στον θρύλο του μπλουζ

B.B. King: Tο τελευταίο αντίο στον θρύλο του μπλουζ Μια έκταση στην Ιντιανόλα που ανήκει στο μουσείο αφιερωμένο στη ζωή του, στην κωμόπολη δηλαδή του Δέλτα του Μισισιπή όπου και ξεκίνησε την καριέρα του, πρόκειται να αποτελέσει την τελευταία του θρύλου των μπλουζ B.B. King, στην οποία και θα μεταφερθεί για να κηδευτεί το Σάββατο, 30 Μαΐου.

Η σορός του θα μεταφερθεί την Τετάρτη από το αεροδρόμιο του Μέμφις, της πολιτείας Τενεσή, στο πάρκο Χέντυ στην πόλη, και στη συνέχεια θα μεταφερθεί στην Ιντιανόλα μέσω της λεωφόρου 61 , γνωστή ως Λεωφόρος των Μπλουζ. Η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Παρασκευή, 29 Μαίου, στο μουσείο ενώ η τελετή θα γίνει στην εκκλησία των Βαπτιστών κοντά στη περιοχή, και η ταφή θα τελεστεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο αργά το απόγευμα.

Ο μουσικός με τα 15 βραβεία Γκράμυ και μέλος της ακαδημίας του ροκ εντ ρολλ γεννήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1925 σε μια οικογένεια καλλιεργητών σε ένα μικροσκοπικό χωριό, το Μπερκλαίρ, 32 χιλιόμετρα από την Ιντιανόλα. Όταν χώρισαν οι γονείς του, σε ηλικία 17 χρόνων μετακόμισε στην πόλη της Ιντιανόλα για να ζήσει με τη γιαγιά του. Έζησε πολλά εκεί, οδηγώντας τρακτέρ σε μια και τραγουδώντας σε εκκλησίες, λέσχες και στο ραδιόφωνο, μεταξύ άλλων, πριν μετακομίσει στη Μέμφις το 1948.

Ο King ήταν μόνιμος κάτοικος του Λας Βέγκας, όπου πέθανε την περασμένη εβδομάδα στα 89 του, αλλά περνούσε τον περισσότερο χρόνο περιοδεύοντας, ενώ κάθε χρόνο από το 1980 έδινε συναυλίες στην Ιντιανόλα. Η ετήσια συναυλία που έδινε για την πόλη που θεωρούσε τόπο καταγωγής του, φέτος θα διοργανωθεί στο μουσείο στις 24 Μαίου .

Το περιοδικό Rolling Stone τον είχε κατατάξει στο νούμερο 6 στη λίστα με τους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες του κόσμου , και θεωρείται ότι άσκησε μεγάλη επιρροή σε άλλους κιθαρίστες των μπλουζ και ροκ.

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: