ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ…

ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ...

Στα 8,075 δισ. ανήλθαν τον Ιανουάριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα έναντι 8,045 δισ. τον Δεκέμβριο, ενώ οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 643,3 εκατ. και…
εμφανίζονται μειωμένες έναντι 723,6 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.
Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για την πορεία των μεγεθών τής γενικής κυβέρνησης, που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα στοιχεία αποτυπώνουν, σύμφωνα με το , την πολιτική αποπληρωμής των οφειλών του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο και η οποία υλοποιείται με ταχύτερους ρυθμούς σε ορισμένους τομείς όπως τα υπουργεία έναντι άλλων, όπως τα νοσοκομεία, λόγω εκκρεμοτήτων που αφορούν τα ποσά και τις διαδικασίες εξόφλησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι οφειλές του συνόλου των υπουργείων ανέρχονταν τον Ιανουάριο σε 493 εκατ. ευρώ έναντι 535 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε 1 δισ. ευρώ έναντι 950 εκατ. ευρώ, των νοσοκομείων σε 1,886 δισ. ευρώ έναντι 1,765 δισ. ευρώ, των ασφαλιστικών ταμείων σε 4,460 δισ. ευρώ έναντι 4,429 δισ. ευρώ και των λοιπών νομικών προσώπων σε 236 εκατ. ευρώ έναντι 266 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο. 

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: