Αχτσιόγλου: Καταχρηστικές οι πρακτικές της Froneri Hellas

Καταχρηστικές πρακτικές στην Froneri Hellas η οποία διέκοψε τη λειτουργία εργοστασίου της στον Ταύρο καταλόγισε H υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, δήλωσε πως η Froneri Hellas, που ανακάλεσε τη λειτουργία του εργοστασίου της στον Ταύρο, ακολουθούσε καταχρηστικές πρακτικές, ενώ προανήγγειλε κυρώσεις για την εταιρεία παγωτού λόγω παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

«Η επιχείρηση λειτούργησε με παντελώς καταχρηστικό τρόπο», τόνισε στη Βουλή η κα. Αχτσιόγλου, υπογραμμίζοντας ότι η Froneri προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στους 102 εργαζόμενους προχωρώντας σε σχέδιο αναδιάρθρωσης προ της διενέργειας τριμερούς συμφιλιωτικής συνάντησης με το υπουργείο Εργασίας και τους εργαζομένους.

«Η επιχείρηση προσπάθησε να δημιουργήσει τετελεσμένα στους εργαζομένους που υπέγραψαν υπό τη δαμόκλειο σπάθη της απόλυσής τους», τόνισε η υπουργός.

Ακόμη, αποκάλυψε ότι η εταιρεία παγωτού είχε αποφασίσει από τα Χριστούγεννα να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση και έκανε λόγο για παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος 240 του 2006 το οποίο προβλέπει ενημέρωση και διαβούλευση με τους εργαζομένους, πριν την αλλαγή δραστηριότητας ή πλάνου κάθε επιχείρησης.

Η κα. Αχτσιόγλου κατέστησε σαφές ότι αυτή η πρακτική συνιστά παραβίαση Προεδρικού Διατάγματος και προανήγγειλε ότι το υπουργείο «θα επιβάλει τις νόμιμες κυρώσεις» μέσω των ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Παράλληλα, η υπουργός ανακοίνωσε στη Βουλή ότι ο ΕΦΚΑ θα ζητήσει να απορριφθεί η αίτηση του Καζίνο στο Ρίο για υπαγωγή σε νέο καθεστώς εξυγίανσης. «Η οφειλέτρια εταιρεία δεν ήταν συνεπής. Στη συγκεκριμένη δικαστική διαφορά το Δημόσιο, δηλαδή ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης θα παρασταθεί εναντίον της αίτησης εξυγίανσης που έχει υποβάλει η εταιρία», προανήγγειλε.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: