Αχτσιόγλου: Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι εκρηκτική


Ανεπαρκή θεωρεί τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της εργασίας ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά απαγόρευση των απολύσεων και της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Σε δήλωσή της, η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος, Έφη Αχτσιόγλου αναφέρει: «Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι εκρηκτική, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα έκρηξης της ανεργίας. Ήδη τον μήνα Μάρτιο υπήρξε απώλεια 40.000 θέσεων εργασίας. Τούτο σημαίνει πολλαπλάσιο αριθμό απολύσεων μέσα σε ένα μήνα! Η κυβέρνηση πρέπει επειγόντως να κατανοήσει το μέγεθος της ύφεσης στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Με ανεπαρκή μέτρα, συστάσεις και επιμέρους επιδόματα δεν επιλύεται το πρόβλημα».

Στο πλαίσιο αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων καθώς και απαγόρευση μετατροπής συμβάσεων σε μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, πλήρη καταβολή μισθών και κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων από το κράτος».

«Τα δημοσιονομικά περιθώρια για τέτοιες οριζόντιες παρεμβάσεις υπάρχουν. Η υιοθέτηση των μέτρων αυτών είναι καθαρά ζήτημα πολιτικής επιλογής και βούλησης. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δικαιολογία» καταλήγει στη δήλωσή της η κ. Αχτσιόγλου.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: