Αχτσιόγλου για την καταγγελία του μάγειρα στην Κέρκυρα: Αναμένουμε την αντίδραση του λαλίστατου υπουργού Εργασίας

Η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, ζητά την αντίδραση του υπουργείου Εργασίας σχετικά με την καταγγελία του 19χρονου σπουδαστή μαγειρικής που έκανε λόγο για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε εστιατόριο στην Κέρκυρα.

Η κ. Αχτσιόγλου, σε σχετική δήλωσή της στην εφημερίδα “Αυγή”, εκφράζει την απερίφραστη καταδίκη της Κουμουνδούρου για τέτοιους είδους ενέργειες και καλεί την κυβέρνηση “να εγκαταλείψει την πολιτική απαξίωσης του ΣΕΠΕ, που ενθαρρύνει τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσία”.

Ολόκληρη η δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου στην “Αυγή”

“Η καταγγελία του νέου εργαζόμενου για τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας σε επιχείρηση εστιατορίου στην Κέρκυρα μαρτυρά με τον πιο ακραίο τρόπο την έκταση που μπορεί να λάβει η εργοδοτική αυθαιρεσία, αλλά και την τεράστια σημασία της λειτουργίας τους Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, που η σημερινή κυβέρνηση ήδη με τις πρώτες κινήσεις της φρόντισε να απαξιώσει.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες αυτές και δεσμευόμαστε ότι θα βρισκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων από κάθε θέση, για να σπάσουμε τη σιωπή και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα αυτών που για πολλούς είναι αόρατοι.

Ως κυβέρνηση καταπολεμήσαμε έμπρακτα την παραβατικότητα στην αγορά εργασίας και δουλέψαμε ώστε το υπουργείο Εργασίας να συνιστά σύμμαχο των εργαζομένων. Αναμένουμε την αντίδραση του κατά τα λοιπά λαλίστατου σημερινού υπουργού Εργασίας και καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την πολιτική απαξίωσης του ΣΕΠΕ, που ενθαρρύνει τα φαινόμενα εργοδοτικής αυθαιρεσίας”.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: