Αχτσιόγλου: Ένα ζευγάρι με εισόδημα μέχρι 13,5 χιλιάδες ευρώ θα λάβει 375 ευρώ

Μιλώντας στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το κοινωνικό μέρισμα, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε πως «η κυβέρνηση αυτή υλοποιεί ένα ασφυκτικό πρόγραμμα δημοσιονομικής πολιτικής» και δεν κάνει λόγο για «success story».

Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε η κυβέρνηση, η κα. Αχτσιόγλου είπε πως πρόκειται να κατατεθεί άμεσα νομοθετική βελτίωση που περιλαμβάνει κριτήρια καταβολής του επιδόματος, εισοδηματικά και περιουσιακά, αναφέροντας ενδεικτικά ότι «για πολύτεκνη οικογένεια με τέσσερα παιδιά το ανώτατο εισοδηματικό όριο ανέρχεται στα 18.000 ευρώ».

«Ένα ζευγάρι με εισόδημα από 9 μέχρι 13,5 χιλιάδες ευρώ θα λάβει 375 ευρώ, ένα ζευγάρι με ένα παιδί και εισόδημα από 5.250 έως 10.500 ευρώ θα λάβει 612 ευρώ κ.λπ», εξήγησε η υπουργός.

Αναφερόμενη στην προέλευση του πλεονάσματος, σημείωσε πως μπορεί κανείς εύκολα να δει από που προήλθε η υπεραπόδοση, αφού όλα τα στοιχεία είναι διαθέσιμα στο προσχέδιο του προϋπολογισμού της Βουλής που «είναι δημόσιο έγγραφο».

Σύμφωνα με την ίδια, το μεγαλύτερο μέρος προκύπτει από τα ασφαλιστικά ταμεία και συγκεκριμένα από την αύξηση εσόδων από τις εισφορές, η οποία με τη σειρά της οφείλεται στην αύξηση της απασχόλησης, και όχι στην αύξηση των ποσοστών εισφορών που παραμένουν όπως ήταν πάντα, είπε, προσθέτοντας ότι υπάρχει αύξηση των εσόδων και από την ρύθμιση των οφειλών.

Συγκεκριμένα, μίλησε για 320 εκατομμύρια θετική απόκλιση από την αύξηση εσόδων από τους μισθωτούς λόγω της μείωσης της ανεργίας και 200 εκατομμύρια από τη ρύθμιση οφειλών. Ακόμη, ανέφερε πως η υπεραπόδοση προκύπτει και από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, η οποία αποτελεί «αποτέλεσμα εντατικής δουλειά εκκαθάρισης του μητρώου των εκκρεμών συνταξιοδοτικών παροχών» και δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση σε μη πληρωμή συντάξεων.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: