Αχαΐα: Πιάστηκαν οι ληστές των ηλικιωμένων-Εξαρθρώθηκε 12μελής εγκληματική οργάνωση

Δωδεκαμελή εγκληματική οργάνωση, που αποτελείτο από Αλβανούς και λήστευε κυρίως ηλικιωμένους μέσα στα σπίτια τους, εξάρθρωσαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών. Μάλιστα μία από τις περιπτώσεις στην οποία εμπλέκονται οι Αλβανοί δράστες είναι η πολύκροτη ληστεία σε βάρος γιατρού στον Άγιο Βασίλειο, τον οποίο βασάνισαν για να τους αποκαλύψει που είχε κρύψει χρήματα μια μία μία ράβδο χρυσού και έφυγαν από το σπίτι του με 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.gr στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας βρίσκονται ήδη εννέα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι συνελήφθησαν σε Αττική Αιγιάλεια, Αιτωλοακαρνανία (Κατοχή) και Κορινθία (Ξυλόκαστρο).

Οι επτά έχουν ήδη συλληφθεί και κρατούνται στην Ασφάλεια Πατρών ενώ οι δύο είναι ήδη φυλακισμένοι για βαριά αδικήματα.

Επίσης άλλοι τρεις κατάφεραν και διέφυγαν στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που το tempo24.gr έχει συλλέξει, οι δράστες δρούσαν χωρισμένοι σε δύο «επιχειρησιακές» ομάδες και είχαν διαπράξει τουλάχιστον 15 ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων, στις περισσότερες από τις οποίες ασκούσαν βία προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα

Έχουν ήδη ταυτοποιηθεί δύο ληστείες στον Άγιο Βασίλειο καθώς και άλλες περιπτώσεις στα Σελλά στην Αιγιάλεια και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Σε έρευνες που έκαναν αστυνομικοί,. έχουν  βρεθεί κλοπιμαία καθώς και 35.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα για να εντοπιστούν και άλλα αντικείμενα που έχουν αφαιρεθεί από κλοπές και ληστείες.

Πρόκειται για καίριο χτύπημα της Αστυνομίας σε μία από τις πιο ισχυρές εγκληματικές οργανώσεις που δρούσαν στην Ελλάδα τον τελευταίο ένα χρόνο και αποτελούσαν τον φόβο και τον τρόμο των ηλικιωμένων.

 

ellada

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: